pittige gehaktballetjes met kaas

KokenKoken
pittige gehaktballetjes met kaas
Deel met je vrienden:

pittige gehaktballetjes met kaas

No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 75-100 gram extra belegen kaas in hele kleine blokjes gesneden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en kneed dit goed door. Vorm er ongeveer 16 kleine gehaktballetjes van. Verwarm de Aerofryer/Airfryer voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje in het apparaat en leg daarop de gehaktballetjes. Bak de pittige balletjes 8 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden en bak nog eens 7 minuten. (ik draaide zelf de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten)