pittige gehaktballetjes met kaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 16 stuks
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 theelepels sambal badjak of gebruik sambal oelek voor meer pit
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 ei
- handje paneermeel
- 75-100 gram extra belegen kaas in hele kleine blokjes gesneden
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en kneed dit goed door. Vorm er ongeveer 16 kleine gehaktballetjes van. Verwarm de Aerofryer/Airfryer voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje in het apparaat en leg daarop de gehaktballetjes. Bak de pittige balletjes 8 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden en bak nog eens 7 minuten. (ik draaide zelf de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer