shoarma gehaktballetjes: een heerlijke snack

shoarma gehaktballetjes: een heerlijke snack
Deel met je vrienden:

Deze shoarma gehaktballetjes zijn een heerlijke en vooral ontzettend simpele snack om te maken. Wij eten ze graag met een kerrie aioli. Uiteraard zijn de gehaktballetjes ook lekker met knoflooksaus, tzatziki of pindasaus. Ik zeg wel eerlijk dat ik heb zitten twijfelen of ik dit recept moest gaan plaatsen op Familie over de Kook. Niet omdat de shoarma gehaktballetjes niet lekker zijn, ze zijn namelijk ontzettend lekker. Het is alleen wel echt een enorm simpel recept. Jan Willem heeft me overtuigd om toch het recept met je te delen. Niet iedereen wil altijd maar hele uitgebreide snacks op tafel zetten. Daar heeft hij natuurlijk ook wel een punt en daarom heb ik het recept toch uitgewerkt voor je. Hopelijk ga je smullen van deze gehaktballetjes.

recept shoarma gehaktballetjes

shoarma gehaktballetjes

gehaktballetjes met shoarmakruiden

deze gehaktballetjes met shoarma kruiden zijn een heerlijke snack voor in het weekend
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gehaktballetjes, kruiden, shoarma, snack
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • roomboter
  • zonnebloemolie
  • 50 gram bloem

Instructies

  • Meng het gehakt met de shoarmakruiden, sambal, ei en paneermeel. Kneed dit goed door elkaar en vorm er ongeveer 16 gehaktballetjes van. Haal de gehaktballetjes door het bloem. (zo krijgen ze een knapperig korstje)
  • Verhit een flinke klont roomboter en een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de gehaktballetjes op redelijk hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat de balletjes nog 20 minuten garen. Draai de gehaktballetjes regelmatig om.
  • TIP: het is ook lekker om deze gehaktballen bij een stamppot te eten. Vorm dan 4 grote gehaktballen. Bak de ballen rondom goudbruin aan in een stoofpan. Voeg water toe tot de gehaktballen voor 1/3 onder water staan. Verkruimel een bouillonblokje erbij en laat de ballen 30-40 minuten zachtjes pruttelen.

TIP: wil je geen kant en klare shoarmakruiden gebruiken? Maak dan zelf je shoarmakruiden. Ook dat is een fluitje van een cent.

Je kan de gehaktballetjs ook maken in de Airfryer. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje in het apparaat en leg daarop de gehaktballetjes. Bak de pittige balletjes 8 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden en bak nog eens 7 minuten. (ik draaide zelf de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten)

gehaktballetjes met shoarmakruiden

shoarma gehaktballetjes

Je kan nooit genoeg recepten hebben om gehaktballetjes te maken toch? Gehaktballetjes als snack zijn namelijk altijd lekker.

Ook lekkere snack gehaktballetjes zijn: saté gehaktballetjes, gehaktballetjes met chorizo of de pittige gehaktballetjes met kaas

shoarma gehaktballetjes met kerrie aioli

Deze kerrie aioli is inmiddels een nieuwe verslaving van ons geworden. Niet alleen als dip bij de gehaktballetjes maar voornamelijk als dip bij een vers gebakken no knead bread. De zogenoemde “corona kilo’s” vliegen er hier inderdaad aan.

Recept kerrie aioli

shoarma gehaktballetjes met kerrie aioli

kerrie aioli

deze kerrie aioli is een heerlijke dip die je heel simpel zelf kan maken
3.5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Spaanse
Trefwoord: aioli, kerrie, staafmixer
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 ei
  • flinke snuf vers gemalen zeezout
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • scheutje citroensap
  • 1 teentje knoflook niet te klein teentje gebruiken
  • kerriepoeder
  • 250 milliliter zonnebloemolie

Instructies

  • Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg de citroensap, zout en peper toe. Rasp er ook 1 flinke teen knoflook bij en voeg vervolgens 250 ml olie toe.
  • Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Breng op smaak met kerriepoeder. Voeg niet meteen te teveel toe. Start met 1/3 theelepel en proef dan of je meer kerriepoeder wilt toe voegen.

Vind je het lastig om met een staafmixer te werken? Kijk dan eens naar onderstaande video waar ik met een staafmixer zelf mayonaise maak. De werkwijze voor de aioli is namelijk precies hetzelfde.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.