Op een mooie zomeravond wil je natuurlijk ook een heerlijk zomers toetje eten. Dit zomers toetje met meloen, mango en bramen is zo’n heerlijk gerecht.
Het is ontzettend simpel te maken en het is echt smullen geblazen. De vulling maak ik zelf altijd van te voren klaar. Het fruit en het opbouwen van het toetje doe ik persoonlijk vlak voor serveren. Zo weet ik zeker dat het fruit optimaal smaakt.
Ik gebruik zelf kleine glaasjes maar je zou eventueel ook alles in een grote kom of schaal kunnen serveren. Geef iedereen een lepel en voilà….een toetjes festijn.
recept zomers toetje met meloen
Zomers toetje met meloen, mango en bramen
Equipment
- 4 grotere glaasjes of potjes
Ingrediënten
- 1 Cumelo meloen in stukjes gesneden
- 1 mango in stukjes gesneden
- 125 gram bramen
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- geraspte kokos optioneel
- 1 limoen
- 6 stuks koggetjes of meer
Instructies
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en kristalsuiker stijf. Roer in een aparte mengkom de mascarpone los met het sap en rasp van 1 limoen. Spatel voorzichtig beetje bij beetje de slagroom door de mascarpone. Vul de glaasjes in laagjes met het fruit en het mascarpone mengsel. Bestrooi eventueel met een beetje geraspte kokos. Steek er een koggetje in….of verkruimel een aantal koggetjes.
- TIP: je kan eventueel ook andere koekjes gebruiken.
TIP: ik gebruik nu meloen, bramen en mango maar je kan natuurlijk ieder fruit gebruiken wat jij maar lekker vindt. Ook kan je eventueel de mascarpone vervangen voor yoghurt. Zo krijg je een nog frissere smaak.
Zomers toetje met vers fruit
Een heerlijk zomers toetje met meloen, mango en bramen. Voor een beetje crunch aten wij er koggetjes bij. Deze koekjes zijn echt zoooooo lekker! Wil je jezelf en eventueel je gasten helemaal verwennen. Verkruimel dan wat koggetjes tussen het fruit en de mascarpone laag in.
TIP: Het recept is geschikt voor 4 vrij grote glaasjes. Dan heb je wel echt een behoorlijk vullend nagerecht. Je zou er ook makkelijk met 6 tot 8 personen van kunnen eten en er dus een kleiner dessert van kunnen maken.
Andere lekkere zomerse toetjes zijn: citroencake met citroenglazuur, simpele panna cotta met rood fruit compote of maak een Dalgona koffie
Cumelo meloen
Voor dit recept gebruikte ik een Cumelo meloen. Deze meloen zat pasgeleden in een perspakket en ik was er erg nieuwsgierig naar. Voor de hand liggend was natuurlijk om meloen met spek te maken. Nu vinden wij dit persoonlijk niet zo lekker, vandaar dat ik voor een zoet gerecht ging.
De Cumelo wordt uitsluitend geteeld in Puglia (Italië) en is dus echt een Italiaans streekproduct. De lokale bevolking in Puglia eet deze meloen al eeuwenlang. Vaak bij het ontbijt of in salades.
De smaak van de meloen is super fris en zit tussen komkommer en echte meloen in. Mocht je niet van het weeïge van meloen houden, dan kan je deze meloen waarschijnlijk wel waarderen. Het lekkerste is als je de meloen ijskoud eet. De meloen is verkrijgbaar vanaf mei tot en met september. Volgens mij tot op heden alleen bij de Jumbo.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Pinterest of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.