simpele panna cotta met rood fruit compote

KokenKoken
simpele panna cotta met rood fruit compote
Deel met je vrienden:

Wil je een heerlijk zomers toetje maken? Probeer dan zeker eens deze simpele panna cotta met rood fruit compote. Als het aan mij ligt, dan eten we ieder weekend wel panna cotta. De structuur van dit gerecht is echt een “mmmmmmm” momentje. Ik kan dan ook echt de hele dag uitkijken naar het toetje/dessert 😉 Nu eten we dit niet ieder weekend hoor, we willen natuurlijk niet dichtgroeien.

Meestal maak ik een panna cotta met verse vanille. Nu is een vanillestokje best prijzig. Zeker als je vanille van goede kwaliteit wilt gebruiken. Als je ons al langer volgt, dan is het geen geheim dat we momenteel een beetje op de “kleintjes” letten. In deze “Thuis bij Familie over de Kook” vertel ik daar meer over. Dit recept maakte ik met vanillesuiker en vanille extract. Vanille extract is wel een stukje duurder dan vanille essence maar er zit echt veel meer smaak aan en je doet er daardoor ook langer mee. Daarbij is het wel weer echt heeeeeeeel veeeeeeeel goedkoper dan verse vanille. Het is dus een goede compromis. Zo goed zelfs dat we allemaal de verse vanille niet gemist hebben.

recept simpele panna cotta met rood fruit compote

panna cotta met rood fruit compote

simpele panna cotta met rood fruit compote

een heerlijk zomers toetje is deze panna cotta met rood fruit compote
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 4 uur 9 minuten
Porties: 8 glaasjes

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom
  • 400 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 theelepels vanille extract
  • 150 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine

ROOD FRUIT COMPOTE

  • 250 gram rood fruit ik gebruikte diepvries fruit
  • 50 gram water
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanille suiker en de vanille extract. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
  • Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 8 kleine glaasjes met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
  • Maak ondertussen de rood fruit compote klaar: doe hiervoor de (diepvries) zomerfruit in een pannetje met 50 milliliter water en 50 gram suiker. Breng dit aan de kook en laat even een paar minuutjes pruttelen. (prak eventueel het fruit fijner met een vork of stamper). Meng 2 theelepels maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de compote. Hierdoor zal het mengsel indikken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met 1 eetlepels citroensap.
  • Als de panna cotta opgestijfd is, verdeel dan een beetje van de compote eroverheen. Serveer met eventueel een beetje extra fruit.
  • TIP: de overgebleven compote is ook erg lekker door je yoghurt.

zomers toetje

simpele panna cotta met rood fruit compote

Smullen uit een glaasje. Dit recept is ideaal om je gasten voor te zetten en je kan het prima van te voren klaarmaken. Koffie, thee of een likeurtje erbij en genieten maar.

Ook lekkere panna cotta recepten zijn: panna cotta met Amarula likeur, met ananas en kokos maar ook met appelmoes en krokante amandelen is het erg lekker.

simpele panna cotta met rood fruit compote. Een heerlijk zomers toetje

Bestrooi vlak voor serveren eventueel nog met een beetje poedersuiker. Wil je extra uitpakken? Dan doet een blaadje munt het ook heel goed. Een restaurant gevoel….gewoon bij je thuis.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.