Citroentaart met mascarpone en bramen

Citroentaart met mascarpone en bramen
Deel met je vrienden:

Deze citroentaart is eigenlijk ontstaan dankzij een mislukte cake. Als je ons volgt op de Familie over de Kook Facebookpagina dan heb je kunnen zien dat de cake die ik aan het maken was overstroomde in de oven. De smaak was echter wel super lekker. Ik vond het daarom zonde om niets te doen met het recept. De volgende dag ben ik weer de keuken ingedoken om het nog een keertje te proberen. Deze keer heb ik het beslag alleen niet in een cakevorm gedaan maar in een grote springvorm. Voilà….dit keer ging wel alles goed! De bramen zijn nu best wel prijzig, je kan uiteraard ook ander zacht fruit gebruiken of eventueel zelfs fruit uit blik. Laat dan wel het fruit goed uitlekken. 

recept citroentaart

Citroentaart

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 tl baksoda
  • snufje zout
  • 250 gram suiker
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 citroenen
  • 300 gram bramen
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers schuimig met de 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 50 gram roomboter. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl baksoda en een snufje zout.
  • Voeg aan het eidooier mengsel de Griekse yoghurt, de rasp en de sap van 1 citroen toe. Roer dit goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Spatel voorzichtig de eiwitten door het taart/cakebeslag.
  • Vet een springvorm in met boter en leg op de onderkant een vel bakpapier. Knip het bakpapier rondom af. Giet het beslag in de vorm en bak de taart/cake in 45-55 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen alvorens je de taart/cake uit zijn vorm haalt.
  • Meng de mascarpone met 3 eetlepels citroensap en 4 eetlepels poedersuiker. Smeer de taart/cake in met de mascarpone en verdeel hier overheen de bramen. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker

 

Lekker met een beetje poedersuiker. Als er geen kinderen mee eten kan je ook 2 eetlepels Limoncello aan de mascarpone toevoegen. Prima dessert voor de Kerst toch!
Om te controleren of je cake gaar is, prik dan een satéprikker in de cake. Komt je satéprikker er schoon uit, dan is je cake gaar. Ik heb deze taart samen met Beaudine gemaakt. Dit recept is namelijk super makkelijk te maken voor kinderen. Let er wel op dat ze tussendoor niet teveel snoepen van al het lekkers. Wij hadden bijna geen bramen meer over voor op de taart.

 

Deze recepten vind je misschien ook lekker