Dalgona koffie zelf maken: super simpel recept

Dalgona koffie zelf maken: super simpel recept

Een absolute nieuwe trend op het gebied van koffie is een Dalgona koffie. Dit heerlijke drankje is heel simpel zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is instantkoffie, suiker, water en melk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot een paar dagen geleden nog nooit van deze koffie gehoord had. Ik zag het wel op Instagram en onze Pinterest voorbij komen maar pas nadat ik gisteren het recept van mijn ijskoffie op onze Facebook deelde, kwam ik erachter hoeveel mensen wél van het bestaan afwisten. Nu kan ik natuurlijk niet achterblijven om deze koffie te maken. Je hoeft zeker niet gestudeerd te hebben om een Dalgona koffie zelf te maken. Een handmixer doet namelijk het meeste werk voor je en verder is het echt een fluitje van een cent!

TIP: je kan een Dalgona koffie zowel warm als koud serveren. Met de zomerse temperaturen van nu, vind ik het lekkerder om de koffie koud te drinken. Daarom doe ik door de gewone volle melk ook wat ijsklontjes. Je kan het schuim eventueel ook op warme melk schenken. Heerlijk voor in de winter.

recept Dalgona koffie

Dalgona koffie zelf maken

Dalgona koffie

geniet van een heerlijke zelfgemaakte Dalgona koffie
4.17 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drinken
Keuken: Zuid Koreaanse
Trefwoord: Dalgona, koffie, recept, zelf maken
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 1 glas

Equipment

  • handmixer

Ingrediënten

  • 2 eetlepels oploskoffie korrels
  • 2 eetlepels suiker meer als je van zoet houdt
  • 2 eetlepels heet water
  • ijsklontjes
  • melk
  • 1 eetlepel caramel siroop optioneel

Instructies

  • Doe in een mengkom de oploskoffie, suiker en heet water. Mix dit tot je een romige en "fluffy" substantie hebt. (het wordt dan ook een stuk lichter van kleur)
  • Doe in een groot glas flink wat ijsblokjes, schenk hier de melk bij en eventueel een beetje caramelsiroop. Schep het fluffy koffiemengsel erop en je kan genieten!
  • TIP: deze hoeveelheid is goed voor 1 groot glas of 2 kleinere glazen
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Filmpje: hoe maak je zelf Dalgona koffie

Whahaha het kan ook echt nooit normaal bij ons thuis! Nu hadden we natuurlijk de enorme blunder van de handmixer eruit kunnen halen maar hopelijk hebben we je ook nog een beetje kunnen laten lachen 🙂 Wij gingen in ieder geval helemaal stuk!

TIP: ben je nu een enorme zoetekauw? Voeg dan in plaats van 2 eetlepels suiker 3 eetlepels toe. Hoe sterker je koffiekorrel hoe bitterder je schuim wordt.

Koffie maar dan anders

Dalgona koffie zelf maken: simpel recept

Deze zelfgemaakte Dalgona koffie ziet er toch ontzettend lekker uit. Heerlijk even een momentje voor jezelf kiezen en tot rust komen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.