zoet zure komkommer salade met rode peper

zoet zure komkommer salade met rode peper
Deel met je vrienden:

zoet zure komkommer salade

3 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 komkommer gewassen
  • 30 milliliter rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker minder als je van zuur houdt
  • 1/2 rode peper heel fijngesneden
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • snufje vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft en die helft ook weer in de lengte door de helft. Snijd dan de 4 helften horizontaal door midden. Snijd het zachte vruchtvlees eraf en snijd vervolgens de komkommer in dunne reepjes. Leg de reepjes in een schaaltje.
  • Verhit in een steelpannetje de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, rode peper en een snufje vers gemalen zwarte peper. Breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Giet de dressing over de komkommer en zet dit voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi dit vlak voor serveren over de zoet zure komkommer.