Nasi Goreng met kip en garnalen

Nasi Goreng met kip en garnalen
Deel met je vrienden:

Deze Nasi Goreng met kip en garnalen was echt zo waanzinnig lekker! De laatste tijd ben ik, zoals je misschien al gemerkt had, van de snelle en makkelijke maaltijden. Het is namelijk best wel heel druk bij ons thuis en daardoor heb ik minder tijd om echt lang in de keuken te staan. Absoluut geen probleem, want er is genoeg lekkers te eten wat zo op tafel staat. Binnenkort komt er overigens in navolging op mijn Surinaamse bami ook een Surinaamse nasi op de blog. Het leuke van een nasi goreng is trouwens dat je super veel kan variëren in smaak. Nasi Goreng betekend namelijk gebakken rijst….niets meer niets minder! Het is dus aan jou wat voor groenten, vlees en kruiden je wilt gebruiken.

Recept Nasi Goreng met kip en garnalen

nasi goreng met kip en garnalen

3 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram verse garnalen schoongemaakt en gepeld (kant en klaar bakje/zakje)
  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden (grote van de garnaal)
  • 2 eieren
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 2 rode peper grof gesneden
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 eetelepel ketjap manis
  • 1 eetelepel sojasaus
  • 4 bosui fijn gesneden
  • gebakken uitjes
  • 300 gram rijst gekookt en afgekoeld
  • olie
  • snufje gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Klop de eieren met een snufje zout los. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 omeletten. Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, trassi, korianderzaad en suiker. (dit kan je ook met een vijzel doen) Verhit in een wok of hapjespan een flinke hoeveelheid olie (de bodem moet helemaal bedekt zijn). Fruit het kruidenmengsel voor 1 minuut. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak dit voor 5 minuten. (de kip moet gaar zijn) Voeg nog een scheutje olie toe en voeg dan de rijst en bosui toe. Roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met 1 el ketjap manis, 1 el sojasaus en eventueel een snuf peper en/of zout. Snijd de omeletten in dunne reepjes en leg dit over de nasi goreng. Serveer met gebakken uitjes en eventueel pindasaus.

 

zelfgemaakte pittige pindasaus

pittige pindasaus

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
  • 5-6 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • snuf peper
  • warm water naar eigen inzicht

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.

Nasi Goreng

recept nasi goreng met kip en garnalen en pindasaus
Deze nasi goreng is tot op heden mijn favoriete variant. Hij is redelijk pittig, dus als je niet zo pittig eten houdt…voeg dan 1 rode peper minder toe. Zelf Amaranthe heeft een bord extra gegeten, nou dat zegt heeeeel wat!
recept nasi goreng met kip en garnalen en zelfgemaakte pindasaus
Wat mij betreft mag een pindasaus niet ontbreken bij nasi hahaha. Er zit wel echt genoeg smaak aan de nasi, dus het is niet super nodig. Wij zijn gewoon gek op pindasaus, dus wanneer we dit kunnen eten dan doen we het ook. De gebakken uitjes geven de nasi een lekkere bite.