Chinese bami met pittige satésaus. Een super lekkere avondmaaltijd wat echt ontzettend snel en simptel te bereiden is. Dit is echt smullen!
Chinees eten
Wij halen nooit maar dan ook echt nooit Chinees afhaal eten. Vroeger deden we dit nog weleens op zondag en het enige wat ik dan echt ontzettend lekker vond was de Chinese bami met saté en satésaus. Jan Willem vond dat echt niet lekker en vond het maar één kleffe bende. Gelukkig vind hij mijn variant van de Chinese bami met gemarineerde kip en pittige satésaus wel erg lekker. Het recept vraagt wel iets voorbereiding dus lees het recept goed door.
Eet jij ook graag bami? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: Chinese bami met prei en ham, bami met sweet chilisaus en gehakt, bami ketjap met gehakt en roerei.
Recept Chinese bami met pittige satésaus
Chinese bami met pittige satésaus
Ingrediënten
- 12 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld (geen must maar is lekkerder)
- 1 kip bouillonblokje
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 150 gram hamblokjes
- 1/2 theelepel trassi
- 1 flinke theelepel sambal badjak
- 150 gram diepvries doperwtten
- zonnebloemolie
pittige satésaus
- 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1 flinke eetlepel ketchup
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- water naar eigen dikte toevoegen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
- Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het bouillonblokje erbij en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries doperwten toe en roerbak weer kort mee.
- Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar en verwarm tot de mie goed warm geworden is. TIP: wordt de bami te droog? Voeg dan wat zonnebloemolie toe.
- Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste bakken nadat je de bami klaargemaakt hebt.
- TIP: het is ook erg lekker om nog een fijngesneden prei toe te voegen.
De gemarineerde kip is overal lekker bij
Ik zal snel een keertje het recept geven voor mijn gemarineerde kip. Voordat wij de blog hadden kookte ik namelijk altijd op gevoel en was het scheutje….dit…dat…snufje…zus…zo. Nu werk ik tegenwoordig mijn recepten uit maar dit heb ik nog niet gedaan voor mijn gemarineerde kip. Wil je bij de Chinese bami wel mijn gemarineerde kip maken dan moet je het doen met de ingrediëntenlijst en zelf op gevoel dit toevoegen. Ik marineer mijn kip altijd de avond ervoor of anders in de ochtend. Wat heb je nodig voor 4 personen:
-600 gram kipfilet
-flinke scheut ketjap manis
-2 teentjes knoflook, geraspt
-1,5 cm verse gember geraspt
-1 eetlepel sambal badjak
-scheutje honing of een beetje bruine suiker
-snufje peper en zout
-klein beetje sesamolie of zonnebloemolie
Alles goed mengen en dus zolang mogelijk laten marineren.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.