Chinese bami met pittige satésaus

Chinese bami met pittige satésaus
Deel met je vrienden:

Wij halen nooit maar dan ook echt nooit Chinees afhaal eten. Vroeger deden we dit nog weleens op zondag en het enige wat ik dan echt ontzettend lekker vond was de Chinese bami met saté en satésaus. Jan Willem vond dat echt vreselijk smerig en vond het maar één kleffe bende. Gelukkig vind hij mijn variant van de Chinese bami met gemarineerde kip en pittige satésaus wel erg lekker. Het recept vraagt wel iets voorbereiding dus lees het recept goed door. 

Recept Chinese bami met pittige satésaus

Chinese bami

3.23 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/2 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei losgeklopt
  • handje diepvries erwtjes of uit blik
  • olie

pittige satésaus

  • 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • snufje peper
  • water naar eigen dikte toevoegen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
  • Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de ontbijtspek , sambal en de knoflook. Voeg een 1/2 theelepel trassi toe, verkruimel het bouillonblokje en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee. Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan. Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste maken nadat je de bami klaargemaakt hebt.

 

Gemarineerde kip is overal lekker bij

Ik zal snel een keertje het recept geven voor mijn gemarineerde kip. Voordat wij de blog hadden kookte ik namelijk altijd op gevoel en was het scheutje….dit…dat…snufje…zus…zo. Nu werk ik tegenwoordig mijn recepten uit maar dit heb ik nog niet gedaan voor mijn gemarineerde kip. Wil je bij de Chinese bami wel mijn gemarineerde kip maken dan moet je het doen met de ingrediëntenlijst en zelf op gevoel dit toevoegen. Ik marineer mijn kip altijd de avond ervoor of anders in de ochtend. Wat heb je nodig voor 4 personen:

-600 gram kipfilet
-flinke scheut ketjap manis
-2 teentjes knoflook, geraspt
-1,5 cm verse gember geraspt
-1 eetlepel sambal badjak
-scheutje honing of een beetje bruine suiker
-snufje peper en zout
-klein beetje sesamolie of zonnebloemolie

Alles goed mengen en dus zolang mogelijk laten marineren.

Wij eten deze Chinese bami graag met gemarineerde kip, augurk en verschillende soorten kroepoek.
Het recept voor de Chinese bami vraagt misschien iets voorbereiding maar is verder wel super snel en simpel te maken. Je kan de Chinese bami ook maken zonder dat je de mie voorkookt maar dit vinden wij persoonlijk minder lekker.

deze recepten vind je misschien ook lekker