Thaise coleslaw met gegrilde kip

Thaise coleslaw met gegrilde kip

Thaise coleslaw met gegrilde kip. Deze frisse en gezonde coleslaw zit echt bomvol smaak en is zowel lauwwarm als koud erg lekker.

Thaise coleslaw met gegrilde kip

Thaise Coleslaw

Huh? Een coleslaw is toch Amerikaans? Wat is hier ineens Thais aan? Nou, het is natuurlijk ook geen authentiek Thais recept. De coleslaw heb ik wel geïnspireerd op de Thaise smaken. Dus in plaats van alleen mayonaise als dressing maak ik een dressing van mayonaise gemengd met sojasaus, sesamolie, sriracha, limoensap, zwarte peper en sesamzaadjes.

Savooie spitskool

In plaats van gewone spitskool gebruikte ik dit keer een nieuwe kool die sinds kort verkrijgbaar is namelijk een savooie spitskool. Deze nieuwe kool kregen wij pasgeleden opgestuurd in een perspakket. Deze Nederlandse kool heeft de vorm en smaak van spitskool maar de knapperige structuur van Savooie kool. Je kunt deze kool rauw in een salade eten maar is ook heerlijk in een roerbakmaaltijd of vul de bladeren en maak er een heerlijke ovenschotel van.

Eet jij ook graag gerechten met spitskool? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: spitskool in sweet chilisaus met rijst, spitskoolsalade met spek en ei of maak eens de bami met spitskool en pindasaus klaar.

Recept Thaise coleslaw met gegrilde kip

Thaise coleslaw met gegrilde kip

Thaise coleslaw met gegrilde kip

Deze Thaise coleslaw met gegrilde kip en Thaise sesam-dressing is echt ontzettend lekker, simpel te maken én gezond!
5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaans, Aziatisch, Nederlands, Thaise
Trefwoord: Aziatische coleslaw, coleslaw, gegrilde kip, sesam-dressing, Thaise coleslaw, Thaise dressing
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

COLESLAW

  • 400 gram Savooie spitskool of gewone spitskool in dunne reepjes gesneden
  • 150 gram wortel julienne gesneden
  • 3 stengels bosui fijngesneden
  • 7 gram verse koriander of platte peterselie grof gehakt

THAISE SESAM-DRESSING

  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • 1 flinke theelepel sriracha
  • 1 limoen sap nodig
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 flinke theelepel sojasaus
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels sesamzaadjes ik gebruikte zowel witte als zwarte
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

GEGRILDE KIP

  • 2 stuks kipfilet
  • 4 flinke eetlepels sweet chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen sap nodig
  • snufje chilivlokken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

EXTRA'S

  • koriander grofgehakt
  • seroendeng

Instructies

  • Sla tussen huishoudfolie de kipfilets plat met een deegroller of onderkant van een pan. Meng in een schaaltje de sweet chilisaus met de sojasaus, gembersiroop, knoflook, sesamzaadjes, limoensap, zwarte peper en chilivlokken. (dit wordt je saus voor de kip)
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Meng voor de coleslaw de spitskool met de wortel, koriander en bosui. Giet de dressing eroverheen en meng dit goed door de salade. 
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met zwarte peper en een snufje zout aan beide kanten. Bak de kip op middelhoog vuur 4 minuten aan iedere kant goudbruin en gaar. 
  • Voeg dan het sweet chilisaus mengsel toe en bak even kort mee.
  • Snijd de kip in dunne reepjes. Serveer de coleslaw in een grote schaal of verdeel over 4 borden. Verdeel de reepjes kip eroverheen samen met de sweet chilisaus uit de pan en bestrooi met seroendeng en/of eventueel extra koriander.
  • Wij aten er nog aardappeltjes uit de oven bij maar je kunt er ook rijst of noedels bij serveren of gewoon alleen de salade eten 🙂
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Thaise coleslaw met gegrilde kip

salade met savooie spitskool en gegrilde kip
4 Comments
  1. 5 sterren
    Zelf nog wat Edamame boontjes toegevoegd en echt gesmuld.nWeer een recept dat een blijvertje zal zijn.nDankjewel 😃👍

    1. Beste Caro,

      Dankjewel voor je leuke berichtje.
      Heel erg fijn om te lezen dat de coleslaw goed in de smaak is gevallen.

      Smakelijke groetjes
      Marie Louise

Comments are closed.

5 from 2 votes