Thaise coleslaw met gegrilde kip. Deze frisse en gezonde coleslaw zit echt bomvol smaak en is zowel lauwwarm als koud erg lekker.
Wij eten niet alleen in de zomermaanden salades maar ook in de winter kan je prima smullen van een goed gevulde salade. Wij eten in de wintermaanden graag gebakken aardappeltjes of frietjes bij de salade. Als je salade overhoudt kan je dat prima de dag erna namelijk tijdens de lunch opeten. Ook lekker is om eventueel wat overgebleven salade in een wrap te wikkelen.
Thaise Coleslaw
Huh? Een coleslaw is toch Amerikaans? Wat is hier ineens Thais aan? Nou, het is natuurlijk ook geen authentiek Thais recept. De coleslaw heb ik wel geïnspireerd op de Thaise smaken. Dus in plaats van alleen mayonaise als dressing maak ik een dressing van mayonaise gemengd met sojasaus, sesamolie, sriracha, limoensap, zwarte peper en sesamzaadjes.
Savooie spitskool
In plaats van gewone spitskool gebruikte ik dit keer een nieuwe kool die sinds kort verkrijgbaar is namelijk een savooie spitskool. Deze nieuwe kool kregen wij pasgeleden opgestuurd in een perspakket. Deze Nederlandse kool heeft de vorm en smaak van spitskool maar de knapperige structuur van Savooie kool. Je kunt deze kool rauw in een salade eten maar is ook heerlijk in een roerbakmaaltijd of vul de bladeren en maak er een heerlijke ovenschotel van.
Kun je Savooie spitskool nu niet bij jouw supermarkt of groenteboer vinden dan kan je natuurlijk ook gewoon normale spitskool gebruiken.
Eet jij ook graag gerechten met spitskool? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: spitskool in sweet chilisaus met rijst, spitskoolsalade met spek en ei of maak eens de bami met spitskool en pindasaus klaar.
Recept Thaise coleslaw met gegrilde kip
Thaise coleslaw met gegrilde kip
Ingrediënten
COLESLAW
- 400 gram Savooie spitskool of gewone spitskool in dunne reepjes gesneden
- 150 gram wortel julienne gesneden
- 3 stengels bosui fijngesneden
- 7 gram verse koriander of platte peterselie grof gehakt
THAISE SESAM-DRESSING
- 4 flinke eetlepels mayonaise
- 1 flinke theelepel sriracha
- 1 limoen sap nodig
- 1 theelepel sesamolie
- 1 flinke theelepel sojasaus
- 1 theelepel honing
- 2 theelepels sesamzaadjes ik gebruikte zowel witte als zwarte
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
GEGRILDE KIP
- 2 stuks kipfilet
- 4 flinke eetlepels sweet chilisaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen sap nodig
- snufje chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
EXTRA'S
- koriander grofgehakt
- seroendeng
Instructies
- Sla tussen huishoudfolie de kipfilets plat met een deegroller of onderkant van een pan. Meng in een schaaltje de sweet chilisaus met de sojasaus, gembersiroop, knoflook, sesamzaadjes, limoensap, zwarte peper en chilivlokken. (dit wordt je saus voor de kip)
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Meng voor de coleslaw de spitskool met de wortel, koriander en bosui. Giet de dressing eroverheen en meng dit goed door de salade.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met zwarte peper en een snufje zout aan beide kanten. Bak de kip op middelhoog vuur 4 minuten aan iedere kant goudbruin en gaar.
- Voeg dan het sweet chilisaus mengsel toe en bak even kort mee.
- Snijd de kip in dunne reepjes. Serveer de coleslaw in een grote schaal of verdeel over 4 borden. Verdeel de reepjes kip eroverheen samen met de sweet chilisaus uit de pan en bestrooi met seroendeng en/of eventueel extra koriander.
- Wij aten er nog aardappeltjes uit de oven bij maar je kunt er ook rijst of noedels bij serveren of gewoon alleen de salade eten 🙂
Thaise coleslaw met gegrilde kip
Hopelijk ga jij net zo smullen van deze Thaise coleslaw met gegrilde kip als wij thuis doen. Smakelijk eten alvast 😋
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Zelf nog wat Edamame boontjes toegevoegd en echt gesmuld.nWeer een recept dat een blijvertje zal zijn.nDankjewel 😃👍
Yum, wat een lekker idee om die boontjes toe te voegen 🤤
Gelukkig vond je de salade een blijvertje.
Heerlijk!
Beste Caro,
Dankjewel voor je leuke berichtje.
Heel erg fijn om te lezen dat de coleslaw goed in de smaak is gevallen.
Smakelijke groetjes
Marie Louise