coleslaw maken: super simpel recept

coleslaw maken: super simpel recept

Zelf een coleslaw maken is echt super simpel en zoveel lekkerder dan kant en klaar uit de supermarkt. Dit recept maak je binnen 1 minuut! Je bent dus bijna net zolang bezig als de verpakking openen van een kant en klaar bakje 😉 Nu speel ik wel vals, want ik gebruik gewoon een zakje geraspte wortel en spitskool. Je kan uiteraard ook zelf gaan raspen….ben je dus alleen wel iets langer bezig. Ik vind persoonlijk dat je aan een coleslaw niet teveel moet doen. Wil je dit recept wel uitbreiden dan kan je eventueel wat rozijnen en/of gehakte walnoten toevoegen.

recept coleslaw

Recept Afdrukken
coleslaw met wortel en spitskool
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 1 minuut
Porties
schaal
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 1 minuut
Porties
schaal
Ingrediënten
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Heel simpel.....alles mengen en klaar is kees! Laat eventueel in de koelkast voor serveren even op smaak komen. Koud vinden wij de coleslaw sowieso het lekkerste. Bestrooi met extra pul biber of chilivlokken vlak voor serveren als je van een beetje pit houdt.
Deel dit Recept

Als je ons langer volgt, dan weet je dat wij van een beetje pit houden. Ik voeg dus altijd een snuf pul biber toe. Pul biber is een Turkse chilivlok. Voordeel van pul biber vind ik dat er iets meer smaak aan zit dan aan gewone chilivlokken. Pul Biber is uiteraard verkrijgbaar bij een Turkse supermarkt of bij de Toko. Mocht je dit nu niet in de buurt hebben, dan kan je natuurlijk ook gewone chilivlokken gebruiken.

zelfgemaakt is zoveel lekkerder

recept zelf een frisse coleslaw maken. recept binnen 1 minuut klaar

Wij houden niet van zo’n drassige coleslaw. Je moet wel een beetje bite hebben. Wil je nu wel meer “saus”, voeg dan gewoon meer yoghurt en of mayonaise toe. Voeg dan ook naar smaak meer peper, zout en of chilivlokken toe. Anders is de smaak niet meer in balans.

zelfgemaakte coleslaw is ook heerlijk op een Amerikaanse cheeseburger

Zeg nu zelf….deze Amerikaanse cheeseburger met zelfgemaakte bbq saus en coleslaw ziet er toch watertandend lekker uit. Simpel kan echt zo ontzettend lekker zijn.