Thaise biefstuk met Thaise roerbakgroenten

Thaise biefstuk met Thaise roerbakgroenten
Deel met je vrienden:

Thaise biefstuk met Thaise roerbakgroenten

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks biefstuk in blokjes gesneden of dunne reepjes
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 50 milliliter sojasaus
  • 50 milliliter water
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 3 centimeter gember geschild en geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram Thaise roerbakgroenten
  • 4 eetlepels maïzena
  • scheut koud water
  • bosui optioneel
  • 300 gram rijst

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Meng de maïzena met een scheutje koud water en leg hierin de biefstuk. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit kort de knoflook met rode peper, ui en gember. Voeg de sojasaus, water en bruine suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Verhit in een andere wok of hapjespan een scheutje olie en bak kort de biefstuk (zonder het maïzena papje) rondom goudbruin aan. (echt heel kort....je wilt niet dat de biefstuk taai wordt) Haal de biefstuk uit de pan en bak in dezelfde pan voor een paar minuten de Thaise roerbakgroenten. Leg de biefstuk en de roerbakgroenten in de saus. Serveer de rijst met de biefstuk en bestrooi eventueel nog met extra gesneden bosui.