Amerikaanse hamburger met bbq saus en coleslaw

Amerikaanse hamburger met bbq saus en coleslaw
Deel met je vrienden:

Watertandend lekker! Zo durf ik deze Amerikaanse hamburger met zelfgemaakte bbq saus wel te omschrijven. Het lekkerste resultaat krijg je als je de burger kan bereiden op de bbq maar een grillpan kan uiteraard ook. Het gehakt voor deze Amerikaanse hamburger bevalt weinig spannende ingrediënten. De zelfgemaakte bbq saus is echt de ster van het gerecht 😉 Voordat je de burger gaat grillen, smeer je namelijk beide kanten al in met de kruidige bbq saus. Hierdoor krijg je een heerlijke sticky buitenkant om je burger….echt zooooooo lekker! Mocht je nu echt geen zin hebben om zelf een bbq saus te maken, dan kan je uiteraard ook een kant en klare bbq saus naar wens gebruiken.

recept Amerikaanse hamburger

Amerikaanse hamburger met bbq saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • bbq saus zelfgemaakt recept staat op de blog

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • bbq saus
  • coleslaw zelfgemaakt recept staat op de blog
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar

Instructies

  • Meng het gehakt met de mosterd, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Vorm er 4 burger van en smeer allebei de kanten in met bbq saus. Grill de brugers gaar op de bbq of grillpan en leg de plakjes cheddar erop...de kaas smelt dan lekker over het vlees.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en grill deze even kort mee. Smeer de broodjes in met een laag bbq saus. Leg hierop de de burger en daarop flink wat coleslaw.
  • Lekker met zelfgemaakte friet!

TIP: de aangeven voorbereidingstijden van de Amerikaanse hamburger, daarin heb ik niet meegenomen de tijden dat je ook de coleslaw en de bbq saus zelf maakt.

recept zelfgemaakte bbq saus voor bij de Amerikaanse hamburger

basisrecept bbq saus met tomatenpassata

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 250 gram tomatenpassata
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels gewone paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit kort de uien met de knoflook. Voeg de paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, bruine suiker, sambal en mosterd toe. Verwarm dit kort mee. Voeg dan de tomatenpassata, appelcider azijn en worcestersaus toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur nu lager en laat 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen tot de bbq saus de gewenste dikte heeft.
  • Laat de bbq saus afkoelen en bewaar in de koelkast.

recept zelfgemaakte coleslaw

coleslaw met wortel en spitskool

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruikte een zakje voorgesneden van de AH
  • 300 gram spitskool fijngesneden ik gebruikte een zakje voorgesneden van de AH
  • 2 theelepels rijstazijn mag ook witte wijnazijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber

Instructies

  • Heel simpel.....alles mengen en klaar is kees! Laat eventueel in de koelkast voor serveren even op smaak komen. Koud vinden wij de coleslaw sowieso het lekkerste. Bestrooi met extra pul biber of chilivlokken vlak voor serveren als je van een beetje pit houdt.

Amerikaanse cheeseburger met bbq saus en coleslaw

recept Amerikaanse hamburger met zelfgemaakte bbq saus, cheddar en coleslaw

Het loont zich wel echt om de bbq saus voor deze Amerikaanse burger zelf te maken. Zoveel werk is dat namelijk. De bbq saus heb ik ook gebruikt om een bbq chicken pizza mee te maken. Dat recept maak ik snel nog een keertje, zodat ook jij ervan kan genieten. Ik ben namelijk helemaal vergeten foto’s te maken van de pizza….dom, dom, dom!

recept Amerikaanse hamburger met zelfgemaakte bbq saus, cheddar en coleslaw

Van deze Cheeseburger met bbq saus en coleslaw loopt het water toch van in je mond. Wij hebben in ieder geval enorm gesmuld.

recept zelfgemaakte gezonde coleslaw met wortel en spitskool

Uiteraard maakt ik ook zelf de coleslaw. Dit is met een minuutje werk gemaakt en doordat ik hem niet zo drassig maak, heb je echt een lekkere bite op je burger. De coleslaw is ook heerlijk om zo los te eten. Helemaal als het zo warm is buiten.