broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

Geniet van een heerlijk broodje pulled chicken met bbq saus en frisse coleslaw. Dit broodje staat echt binnen een mum van tijd op tafel. Dit is echt niet het meest spannende recept op Familie over de Kook, dat geef ik eerlijk toe. Al hoeft lekker eten natuurlijk niet altijd per se heel spannend te zijn. Dit broodje is ideaal om te eten na een dag hard werken! Eet het broodje desnoods languit op de bank voor de televisie….dat mag best voor een keertje. De bbq saus kun je zelf klaarmaken maar je kunt voor dit recept ook prima een kant en klare bbq saus gebruiken. Het voordeel van pulled chicken is dat het een stuk sneller klaar is dan pulled pork. Al blijft pulled pork ook wel echt ontzettend lekker! Dus wissel op een dag dat je meer tijd hebt het gewoon eens af.

TIP: wil je dit broodje iets spannender maken? Fruit dan twee teentjes knoflook met één ui in halve ringen en bak de pulled chicken met bbq saus even kort mee. Ook lekker is om dan champignons en paprika toe te voegen. Zo is het broodje niet eens zo ongezond 😉

broodje pulled chicken met bbq saus

recept broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

Broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

Dit broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw is niet alleen super lekker maar ook super simpel te maken.
5 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: bbq saus, broodje pulled chicken, coleslaw, pulled chicken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bouillonblokje ik gebruik graag een groentebouillonblokje
  • bbq saus zelfgemaakt is ook erg lekker
  • 4 broodjes naar keuze

COLESLAW

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruik een kant en klaar zakje julienne wortel uit de supermarkt
  • 300 gram spitskool of witte kool fijngesneden (ik gebruik een kant en klaar zakje voorgesneden uit de supermarkt)
  • 1 eetlepel sushi azijn ofwel rijstazijn mag ook gewone witte azijn zijn…gebruik dan mss iets minder.
  • 2 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
  • 2 theelepels mosterd
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje pul biber of chilivlokken

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook met het (groente) bouillonblokje. Maak ondertussen de coleslaw. Meng hiervoor alle ingrediënten en zit dit even in de koelkast tot gebruik.
  • Als het water kookt leg dan de kipfilets in de pan. Zet het vuur iets lager en laat de kip 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Haal de kip uit de pan en trek met een vork en een mes (of twee vorken) de kip uit elkaar. (zo maak je de pulled chicken….klinkt beter dan uit elkaar getrokken kip ;-)) TIP: je kunt als de kip een beetje is afgekoeld het ook gewoon met je handen plukken.
  • Breng de kip "pulled chicken" op smaak met ongeveer 5 flinke eetlepels bbq saus. Meer als je een hele "sausige" kip wilt.
  • Rooster het broodje even kort in de oven of grillpan. Smeer een dun laagje bbq saus op de onderkant. Leg daarop een beetje coleslaw, daarop de pulled chicken en daarop weer een beetje coleslaw. Bestrooi eventueel nog met een beetje pul biber (chilivlokken)
  • TIP: leg een plakje cheddar op de onderkant van het broodje
    TIP: ook lekker is om een beetje mayonaise te mengen met een beetje bbq saus en dit op de onderkant van het broodje te smeren.
    TIP: of doe het gewoon allebei 🙂
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

broodje pulled chicken

Dit broodje eet Amaranthe echt ontzettend graag en niet alleen voor de kip maar misschien eerder nog wel voor de coleslaw.

TIP: gebruik in plaats van kipfilet eens kippendijen. Het voordeel van kippendijen is namelijk dat het vlees een stuk malser is en het is nog goedkoper ook! Snijd eventuele grote stukken vet weg. Dit doe ikzelf wel altijd bij kippendijen als ik ze voor pulled chicken gebruik. Ik houd namelijk niet van het mondgevoel van vette stukjes 🙂

Andere lekkere recepten met pulled chicken

Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

WRAPS MET PITTIGE PULLED CHICKEN:

wraps met pulled chicken en coleslaw

QUESADILLA’S MET PULLED CHICKEN EN GUACAMOLE:

quesadilla's met pittige pulled chicken

BROODJE ZOET-PITTIGE PULLED CHICKEN:

broodje pulled chicken met avocado, komkommer en rode ui

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken