Spitskool in sweet chilisaus met rijst

Spitskool in sweet chilisaus met rijst

Spitskool in sweet chilisaus met rijst. Deze avondmaaltijd is echt ontzettend lekker, gezond en heel snel en simpel te bereiden.

spitskool in sweet chilisaus met rijst

Kruidige sweet chilisaus

De woksaus voor de spitskool maak je heel simpel zelf klaar. Je mengt namelijk sweet chilisaus met ketjap manis, sojasaus, limoensap, gemberpoeder, sriracha, knoflook, zwarte peper, sesamzaadjes en kerriepoeder. Zo krijg je echt een super smaakvolle en kruidige “sweet chilisaus”. 😊

Spitskool, paprika en champignons

Ik heb dit keer ervoor gekozen om het recept helemaal vegetarisch te bereiden. Naast spitskool gebruik ik ook nog reepjes paprika en grof gesneden champignons. Denk je nu echt niet zonder vlees te kunnen? Dan kan je uiteraard ook nog gehakt of stukjes kip toe voegen. Wij hebben zelf echter het vlees niet gemist.

Eet jij ook graag gerechten met spitskool? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: spitskoolsalade met spek en ei, zelfgemaakte coleslaw of maak eens bami met spitskool en pindasaus.

Recept spitskool in sweet chilisaus met rijst

spitskool in sweet chilisaus met rijst

Spitskool in sweet chilisaus met rijst

Wil jij een heerlijke vegetarische avondmaaltijd eten? Probeer dan een keertje deze spitskool in sweet chilisaus met rijst.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch, Nederlands
Trefwoord: avondeten, rijst, spitskool, sweet chilisaus, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

SWEET CHILISAUS WOKSAUS

  • 125 milliliter sweet chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 limoen sap nodig
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 flinke theelepel sriracha
  • 1 flinke theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels sesamzaadjes ik gebruik zowel normale als zwarte
  • 100 mililiter water
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

GROENTEN

  • 400 gram spitskool in reepjes gesneden, ik gebruik een zak voorgesneden spitskool
  • 2 paprika's in reepjes gesneden
  • 250 gram champignons in partjes gesneden
  • 1 ui in dunne halve ringen gesneden

RIJST

  • 275 gram meergranen rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 450 millliliter water
  • zonnebloemolie

EXTRA'S

  • kroepoek
  • 2 stengels bosui gesnipperd en optioneel
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de woksaus.

KOOK DE RIJST

  • Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan en fruit kort de gesnipperde ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.
    Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. 

ROERBAK DE GROENTEN

  • Verhit een scheutje olie in koekenpan en fruit kort de uien aan. Voeg de spitskool, paprika en champignons toe en bak tot de champignons goudbruin kleuren. Wij houden van knapperig, dus ik bak de groenten echt maar 3-5 minuten. Voeg de woksaus toe en bak kort mee. 
  • Serveer de rijst met de spitskool in sweet chilisaus. Bestrooi eventueel vlak voor serveren het gerecht met fijngehakte bosui en/of extra sesamzaadjes. 
    Lekker met kroepoek erbij. Eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Spitskool in sweet chilisaus met rijst

roerbak spitskool