Wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus. Deze wraps viel dit keer bij echt iedereen in de smaak.
Zelfs Amaranthe, wat toch echt een moeilijke eter is, heeft gesmuld! Het recept ontstond eigenlijk uit een snack. Ik had namelijk de krokante garnalen met panko als vrijdagavond snack gemaakt maar deze waren zo lekker dat ik er ook een complete maaltijd mee wilde maken. Het was die dag ontzettend warm, dus wat is er dan lekkerder dan een goed gevulde wrap. Het lekkerste is als de garnalen eventjes een uurtje de tijd krijgen om in de kruidenmix te liggen. Houd hier dus eventueel rekening mee met je planning. Maak ook gerust een dubbele portie want je eet je vingers erbij op!
Ben jij ook dol op sweet chilisaus? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus, bami met sweet chilisaus en gehakt of maak eens de kip in sweet chilisaus klaar.
recept wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus
wraps met krokante garnalen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram rauwe gepelde garnalen ontdooid of vers
- 75 gram bloem
- flinke snuf peper en zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eieren geklutst
- 2 eetlepels water
- 100 gram panko
- 4 wraps
wraps garnering
- mayonaise
- sweet chilisaus
- sla
- 2 avocado’s in blokjes gesneden
- 2 bosui fijngesneden
- 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden, zonder vruchtvlees
- 125 gram cherry tomaten in partjes gesneden
Instructies
- Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng de garnalen met een flinke snuf zout, peper, paprikapoeder, uienpoeder, en knoflookpoeder. (laat het liefst even een uurtje intrekken) Kluts in een bord 2 eieren met 2 el water. Leg op een ander bord de bloem en weer op een ander bord de panko. (mix door de panko eventueel wat extra peper en zout) Haal de garnalen eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Frituur de garnalen in 3 minuten goudbruin.
- Smeer de wrap in met een dun (of dik) laagje mayonaise. Beleg met een handje sla, komkommer, avocado, bosui, cherry tomaten, de krokante garnalen en doe er dan naar eigen smaak chilisaus overheen.
krokante garnalen in een wrap
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.