Spaanse tosti met chorizo en tomaat

Spaanse tosti met chorizo en tomaat

Sinds onze vakantie naar Spanje, staat deze Spaanse tosti met chorizo en tomaat regelmatig met de lunch op tafel. Wat een ware smaakexplosie is deze tosti. Je moet alleen wel even goed je tanden poetsen en een kauwgom nemen na het eten. Je gaat namelijk behoorlijk naar knoflook ruiken. Nu ben ik al heel lang een liefhebber van chorizo maar sinds onze vakantie zijn ook Jan Willem en Beaudine helemaal om. Amaranthe geeft nog steeds de voorkeur aan salami, dus voor haar gebruik ik goudsalami in plaats van chorizo. Ook erg lekker om te maken is mijn Spaans gevuld stokbrood met chorizo.

Sowieso is de Spaanse keuken echt een heerlijke keuken. Binnenkort ga ik op de blog nog aan de slag met pinchos. Dit zijn tapas hapjes maar dan geserveerd op een stukje stokbrood. Ga ik een stoof maken van kippendijen in een romige pedro ximenez saus (Pedro Ximenez is een Spaanse cherry….echt zo lekker) Tevens kan een nieuw recept voor tortilla natuurlijk ook niet ontbreken in het Spaanse avontuur 😉 Dit allemaal is nog maar het topje van de ijsberg, dus voorlopig hoef ik me niet te vervelen!

recept Spaanse tosti met chorizo

Spaanse tosti met chorizo en tomaat

Spaanse tosti met chorizo en tomaat

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Spaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 4 tosti’s

Ingrediënten

  • 8 sneeën brood dikke plakken
  • 3 trostomaten rijpe tomaten gebruiken en hak de tomaten in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 100 gram plakjes chorizo
  • 150-200 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • 3 theelepels gedroogde peterselie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken

Instructies

  • Meng in een schaaltje de fijngesneden tomaat, knoflook, gedroogde peterselie, scheutje extra vierge olijfolie, snuf peper, zout en chilivlokken. Meng dit alles goed door.
  • Beleg 4 sneeën brood met een laag geraspte kaas, daarop de tomaten, daarop plakjes chorizo en vervolgens weer geraspte kaas. Leg dan de andere 4 sneeën brood erop. Smeer het brood in met een beetje olijfolie. Bak op middelhoog vuur de tosti in een pan goudbruin. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. Anders is je buitenkant zwart en de kaas niet gesmolten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: Deze tosti is ook erg lekker met de Spaanse kaas Manchego.

Lunchen in Spaanse sferen

recept Spaanse tosti met tomaat, knoflook, chorizo en aioli

Deze Spaanse tosti is absoluut een favoriet hier thuis geworden. Wil je jezelf helemaal verwennen? Maak er dan een aioli bij…..als je dan toch uit je mond gaat ruiken/stinken, dan maar goed ook! Ik gebruik zelf de plakjes chorizo pamplona maar dat komt puur vanwege de prijs. (deze chorizo is namelijk goedkoper) Lekkerder zijn namelijk de plakjes chorizo Iberico. Deze chorizo is grover van structuur en bevat meer smaak vanwege het vet.