Spaans gevuld stokbrood met chorizo van de bbq

Spaans gevuld stokbrood met chorizo van de bbq

Dat ik een foto op Facebook en Instagram plaatste van mijn Spaans gevuld stokbrood met chorizo van de bbq, braken de reacties in groten getale los voor het recept. U vraagt wij draaien, dus vandaag heb ik het recept om deze super lekkere gevuld stokbrood van de bbq te maken. Het is echt een fluitje van een cent en echt zo waanzinnig lekker! De komende tijd kunnen jullie nog veel meer varianten op Familie over de Kook verwachten, want ik zit bomvol ideeën voor stokbroden met diverse vullingen. En zeg nu zelf, het is toch weer eens iets anders dan een simpel stokbroodje kruidenboter. Al is zelfgemaakte kruidenboter natuurlijk ook wel erg lekker 😉 

recept Spaans gevuld stokbrood met chorizo

Spaans gevuld stokbrood

2.84 van 12 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 vers stokbrood ik gebruikte van de AH die met pitten en zaden
  • 50 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilivlokken of pul biber
  • flinke snuf peper en zout
  • 100 gram plakjes chorizo (mag uiteraard ook meer)
  • 50 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen

Instructies

  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 200 graden. Snijd het stokbrood om de 2 cm in maar niet helemaal door tot op de bodem. Smelt 50 gram roomboter en meng dit met de peterselie, knoflook, snuf zout, snuf peper, snuf chilivlokken en 1,5 el citroensap.
  • Smeer de binnenkant van het stokbrood in met de gesmolten roomboter. Leg de plakjes chorizo en geraspte kaas tussen de inkepingen. Smeer de overige gesmolten kruidenroomboter over het stokbrood. Bestrooi eventueel met extra peper en/of zout. Wikkel het stokbrood in aluminiumfolie en bak 10 minuten indirect op de bbq.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

gevuld stokbrood van de bbq

Spaans gevuld stokbrood met chorizo van de bbq
Dit ziet er toch watertandend lekker uit, dit Spaans gevuld stokbrood met chorizo en gesmolten kruidenroomboter met kaas. Ik maakte als dip, is niet nodig maar wel lekker, mijn favoriete frisse yoghurtdip
Spaans gevuld stokbrood met chorizo en kruidenroomboter van de bbq
Dit stokbrood is natuurlijk wel weer een caloriebom van heb jou daar! Ach, jullie zijn inmiddels niet anders gewend qua recepten. Ik zal proberen om iets meer balans aan te gaan brengen met gezondere recepten. Of misschien ook niet….je leeft maar eens hahaha.
gevuld stokbrood van de bbq met chorizo, kaas en kruidenboter
Wie zegt dat je alleen maar vlees, vis of groenten op de bbq kan bereiden? Dit stokbrood leent zich super goed voor op de bbq. Uiteraard kan je het ook in de oven bereiden. Zet dan de oven op 200 graden en zet het stokbrood voor 10 minuten erin.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pizzadeeg-zelf-maken-basisrecept/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/top-10-recepten-met-kip-familie-over-de-kook/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/cheeseburger-gekarameliseerde-uien-en-super-lekkere-saus/” target=”_blank”]