Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo
Deel met je vrienden:

Lang geleden…heel lang geleden heb ik eerder een Spaanse tortilla gemaakt. Ik weet nog dat we dit allemaal heel erg lekker vonden maar op één of andere manier had ik telkens geen zin in om het nog een keertje klaar te maken. Dom…dom…dom, want het is echt super makkelijk klaar te maken en echt heel erg lekker. De tortilla die ik deze keer heb klaargemaakt is een tortilla met chorizo en paprika. Ik heb er ook meteen een super lekkere zelfgemaakte aioli bijgemaakt. (als je dan toch bezig bent) Ik snap nu ook niet waarom ik normaal gesproken kant en klare aioli haal, want het is echt appeltje- eitje om zelf te maken.

Recept Spaanse tortilla

Spaanse tortilla met chorizo

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Spaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 gram chorizo
  • 6 eieren
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 handje verse peterselie
  • zout en peper
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd deze in dunne schijfjes. Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn, de rode paprika in reepjes en de chorizo in blokjes. (ik haal zelf het velletje van de chorizo)
  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak hierin de aardappelschijfjes, de paprika reepjes en de knoflook met een snufje peper en zout in 10-15 minuten gaar met de deksel op de pan. Vergeet niet tussendoor het geheel om te scheppen.
  • Mix ondertussen in een grote mengkom de 6 eieren met 1 handje vers gesneden peterselie en een snufje peper/zout.
  • Als de aardappels gaar zijn, voeg dan de blokjes chorizo toe en 1,5 tl gerookte paprikapoeder. Bak het geheel voor 3 minuten op hoog vuur. (het is niet erg als de aardappels wat uit elkaar vallen)
  • Voeg het aardappel/chorizo mengsel toe aan het eimengsel en roer dit goed door elkaar
  • Verhit een scheutje olijfolie in een oven bestendige koekenpan en giet het aardappel/ei mengsel in de pan. Bak ongeveer 5 minuten tot de randen zijn gestold. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de pan voor 5-7 minuten in de oven. Laat de tortilla iets afkoelen alvorens je hem omdraait op een bord. Serveer met een salade en zelfgemaakte aioli.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

 

Recept Aioli

Aioli

Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Spaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 of 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 milliliter olijfolie mild
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de eidooiers met de geraspte knoflook een 1 tl mosterd en een snufje peper/zout in een mengbeker. Voeg al mixend beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout en een klein beetje citroensap.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

 

Spaanse tortilla met zelfgemaakte aioli

Serveer de Spaanse tortilla met zelfgemaakte aioli en Romaine sla voor een frisse touch!
Spaanse tortilla met chorizo, paprika en kaas
Een Spaanse tortilla is ook lekker om koud te eten. Geen straf dus om iets over te houden en de volgende dag als ontbijt of lunch te eten!
2 Comments
    1. Hey Jonna,

      Hij was ook echt super lekker! Wij maken het thuis ook veel te weinig. Heel stom want het is super makkelijk klaar te maken. Ik hoor graag hoe je de tortilla vond als je hem klaargemaakt hebt 🙂

Comments are closed.