Spaanse tosti met chorizo en tomaat

Spaanse tosti met chorizo en tomaat

Sinds onze vakantie naar Spanje, staat deze Spaanse tosti met chorizo en tomaat regelmatig met de lunch op tafel. Wat een ware smaakexplosie is deze tosti. Je moet alleen wel even goed je tanden poetsen en een kauwgom nemen na het eten. Je gaat namelijk behoorlijk naar knoflook ruiken. Nu ben ik al heel lang een liefhebber van chorizo maar sinds onze vakantie zijn ook Jan Willem en Beaudine helemaal om. Amaranthe geeft nog steeds de voorkeur aan salami, dus voor haar gebruik ik goudsalami in plaats van chorizo. Ook erg lekker om te maken is mijn Spaans gevuld stokbrood met chorizo.

Sowieso is de Spaanse keuken echt een heerlijke keuken. Binnenkort ga ik op de blog nog aan de slag met pinchos. Dit zijn tapas hapjes maar dan geserveerd op een stukje stokbrood. Ga ik een stoof maken van kippendijen in een romige pedro ximenez saus (Pedro Ximenez is een Spaanse cherry….echt zo lekker) Tevens kan een nieuw recept voor tortilla natuurlijk ook niet ontbreken in het Spaanse avontuur šŸ˜‰ Dit allemaal is nog maar het topje van de ijsberg, dus voorlopig hoef ik me niet te vervelen!

recept Spaanse tosti met chorizo

Recept Afdrukken
Spaanse tosti met chorizo en tomaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch
Keuken Spaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 3-5 minuten
Porties
tosti's
Ingrediƫnten
Maaltijd Lunch
Keuken Spaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 3-5 minuten
Porties
tosti's
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng in een schaaltje de fijngesneden tomaat, knoflook, gedroogde peterselie, scheutje extra vierge olijfolie, snuf peper, zout en chilivlokken. Meng dit alles goed door.
  2. Beleg 4 sneeƫn brood met een laag geraspte kaas, daarop de tomaten, daarop plakjes chorizo en vervolgens weer geraspte kaas. Leg dan de andere 4 sneeƫn brood erop. Smeer het brood in met een beetje olijfolie. Bak op middelhoog vuur de tosti in een pan goudbruin. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. Anders is je buitenkant zwart en de kaas niet gesmolten.
Deel dit Recept

TIP: Deze tosti is ook erg lekker met de Spaanse kaas Manchego.

Lunchen in Spaanse sferen

recept Spaanse tosti met tomaat, knoflook, chorizo en aioli

Deze Spaanse tosti is absoluut een favoriet hier thuis geworden. Wil je jezelf helemaal verwennen? Maak er dan een aioli bij…..als je dan toch uit je mond gaat ruiken/stinken, dan maar goed ook! Ik gebruik zelf de plakjes chorizo pamplona maar dat komt puur vanwege de prijs. (deze chorizo is namelijk goedkoper) Lekkerder zijn namelijk de plakjes chorizo Iberico. Deze chorizo is grover van structuur en bevat meer smaak vanwege het vet.