Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat. Dit broodje is niet alleen lekker tijdens de lunch maar in de zomer ook als avondmaaltijd.
Dit broodje maak je in kwartiertje klaar en daarna is het echt smullen geblazen. Serveer eventueel een kom heerlijke romige tomatensoep bij dit broodje als je het als complete avondmaaltijd wilt gaan eten.
Broodje chorizo
Als kind was ik al verzot op chorizo op brood. Mijn klasgenoten zullen dit alleen niet altijd leuk gevonden hebben 🙂
Normaal gesproken eet het ik het gewoon saai op brood met een beetje boter. Dit keer wilde ik uitpakken en ik denk dat het wel goed gelukt is. Iedereen heeft thuis dit broodje namelijk goedgekeurd.
Eet jij ook graag een lekker broodje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: broodje rosbief met Vadouvan-mayonaise, broodje ossenworst met pittige mayonaise of maak eens het broodje salami met pittige roomkaas.
Gebakken uien en tomaat
Door de rode ui en stukjes tomaat even kort in de koekenpan te bakken krijg je een heerlijke smaak aan je ingrediënten. Verder breng ik de uien met tomaat nog op smaak met versgemalen zwarte peper en verse fijngehakte peterselie.
TIP: als je van een beetje pit houdt voeg dan ook nog een snufje chilivlokken toe.
Recept broodje chorizo met gebakken uien en tomaat
Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat
Ingrediënten
- 4 broodjes soort naar eigen wens
- 100 gram chorizo beleg
- 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
- 200 gram romaatjes gehalveerd
- 75 gram feta
- handje peterselie fijngehakt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- handje rucola
- snufje zout
PAPARIKA MAYONAISE
- 5 eetlepels mayonaise
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de paprika mayonaise en zet apart.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien met de tomaat en een snuf peper en snufje zout voor ongeveer 1 tot 2 minuten. Haal de pan van het vuur en meng een beetje fijngehakte peterselie erdoorheen.
- Snijd de broodjes open en smeer beide kanten in met de mayonaise. Beleg op de onderkant een beetje rucola, verdeel daaroverheen de chorizo, daaroverheen de gebakken ui met tomaat, verdeel er nog wat verkruimelde feta en eventueel fijngehakte peterselie overheen.
- Eet smakelijk!
- TIP: in plaats van romaatjes kan je ook cherrytomaten of snoeptomaatjes gebruiken.
Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat
Ik hoop dat je bij het zien van bovenstaande foto meteen enorme trek krijgt….dat is dan namelijk een goed teken 🙂 In plaats van chorizo zou je eventueel ook salami kunnen gebruiken.
TIP: ook erg lekker is om geen plakjes chorizo te gebruiken maar blokjes chorizo en die mee te bakken met de uien en tomaat.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.