Heb je nog tomaten en paprika’s op je groenteschaal liggen die op moeten? Maak dan eens deze simpele tomatensoep met paprika klaar.
Simpele tomatensoep met paprika
Het recept voor deze soep is eigenlijk per toeval ontstaan. Ik had namelijk een aantal tomaten en paprika’s liggen die bijna rijp waren voor de gft container.
Aangezien ik het ontzettend zonde vind om eten te verspillen, maakte ik er daarom een soep van. Voor een soep is het namelijk helemaal niet erg dat de paprika’s niet meer helemaal knapperig zijn. De tomaten zijn daarbij alleen maar lekkerder omdat ze nu super veel smaak bevatten.
Variatie mogelijkheden
Voordeel van deze soep met tomaten en paprika is dat je lekker veel vitaminen binnenkrijgt. Dat kunnen we in deze tijd van het jaar wel gebruiken.
Wil je overigens meer uitpakken met deze soep? Voeg dan eventueel nog een handje vermicelli toe. Ook lekker is om gehaktballetjes mee te koken of kip. Laat de kip dan mee pruttelen, pluk de kip daarna met twee vorken uit elkaar en voeg de stukjes kip dan weer toe aan de soep.
Deze tomatensoep is gelukkig ontzettend simpel om te maken en heerlijk om te eten. Helemaal nu het behoorlijk guur aan het worden is buiten.
Recept simpele tomatensoep met paprika
tomatensoep met paprika
Equipment
- soeppan of stoofpan
Ingrediënten
- 2 stuks paprika in blokjes gesneden
- 6 stuks trostomaten in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 ui gesnipperd, grote ui gebruiken
- 1,5 theelepel sambal badjak
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 groente bouillonblokje
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 liter heet water
- 1 theelepel suiker
- zonnebloemolie
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een stoofpan of soeppan en bak de uien met de knoflook, paprika, tomaten, sambal en een flinke snuf peper en zout. (ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur)
- Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, oregano en het bouillonblokje (eerst verkruimelen) toe. Bak dit kort mee. Voeg dan het blik tomatenblokjes, water en suiker toe. Laat de soep 25 minuten pruttelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer.
- TIP: ik vind persoonlijk een iets dikkere soep lekker. Daarom voeg ik soms een maïzena papje toe. Meng hiervoor 1 of 2 theelepels maïzena met een scheutje koud water. Voeg dit toe aan de soep en laat even mee pruttelen.
TIP: welke kleur paprika’s je gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Ik had een gele en een rode paprika gebruikt.
soep met tomaten en paprika
Andere lekkere soep recepten zijn: soep met courgette en tomaat, Indonesische tomatensoep met pindakaas of de geroosterde pompoensoep met tomaat
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Pinterest of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.