Indonesische tomatensoep met kip

Indonesische tomatensoep met kip

Wij hebben thuis een nieuwe favoriete tomatensoep. Namelijk deze Indonesische tomatensoep met kip. Deze soep bevat een verassend ingrediënt waarvan je misschien zal denken. Ieuwwww wat een combinatie!

In deze tomatensoep gaat namelijk ook een behoorlijke hoeveelheid pindakaas. Ja, je leest het echt goed…..PINDAKAAS. De slogan “een beetje vreemd maar wel lekker” gaat voor deze soep dan ook echt op.

Of dit echt een Indonesische soep is betwijfel ik. Ik ben op dit idee gekomen door een soep die wij aten in het Prinses Maxima ziekenhuis toen Beaudine haar chemo daar kreeg. De soep die ik als avondmaaltijd at, stond daar namelijk benoemd als “Indonesische tomatensoep”.

Dit sprak mij meteen aan en bij de eerste hap was ik verkocht. Dit was echt een heerlijke soep. Jan Willem had dezelfde soep genomen en ik zei tegen hem…..volgens mij zit er pindakaas in. Hij keek me met grote ogen aan en kon het zich niet voorstellen.

Ik ben meteen in het ziekenhuis aan de slag gegaan met het bedenken van een recept. Het recept kon of ontzettend lekker worden of echt heel smerig. Gelukkig is het de eerste optie geworden! Deze tomatensoep met pindakaas komt dus voortaan vaker bij ons op tafel te staan. Ik ben benieuwd of jij deze soep durft te gaan maken.

recept Indonesische tomatensoep met kip

Indonesische tomatensoep

Indonesische tomatensoep met kip

een heerlijke Indonesische tomatensoep met kip, taugé en pindakaas
3.85 van 40 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indonesische
Trefwoord: Indonesische tomatensoep, kip, pindakaas, soep, tomatensoep
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

 • 500 milliliter gezeefde tomaten
 • 2 stuks kipfilet
 • 125 gram pindakaas
 • 2 stuks rode uien grof gesneden
 • 5 teentjes knoflook grof gesneden
 • 1/2 theelepel five spice
 • 1 eetlepel sambal badjak
 • 1 theelepel sambal Oelek
 • 6 eetlepels ketjap manis
 • 2 stuks kip bouillonblokjes
 • 1,5 liter heet water
 • 1 theelepel trassi
 • flinke snuf peper en zout
 • 250 gram taugé

Instructies

 • Mix in een keukenmachine (of vijzel) de uien, knoflook, trassi en five spice tot een smeuïge substantie. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit het kruidenmengsel voor een minuutje. Voeg de pindakaas, sambal badjak, sambal Oelek en de ketjap manis toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de passata toe, verkruimel de bouillonblokjes en giet het water erbij. Roer het geheel even goed door. Leg de kipfilets en de taugé erbij en laat de soep (met de deksel op de pan) 30 minuten zachtjes pruttelen.
 • Haal de kip uit de pan en pluk deze uit elkaar. Voeg de kip weer toe. Breng de soep op smaak met peper, zout of extra ketjap manis en laat nog 15 minuten pruttelen.
 • TIP: maak de soep een dag van te voren. Dan kunnen alle smaken goed intrekken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Tomatensoep met pindakaas

Indonesische tomatensoep met pindakaas en kip

Laat de pindakaas in de tomatensoep je niet afschrikken. Het is namelijk echt een ontzettend lekkere combinatie.

Ook lekkere tomatensoepen om te eten zijn: Chinese tomatensoep, tomatensoep van geroosterde tomaten met kip of simpele pittige tomatensoep met vermicelli.

Indonesische tomatensoep met kip, pindakaas en taugé

Jan Willem en ik houden natuurlijk van lekker pittig. Wij voegen altijd nog een klein beetje extra sambal Oelek toe. En ja je ziet het goed….onder de kip zit een klein schaaltje. De foto’s op onze blog worden nooit bewerkt qua kleur. Wat je ziet is wat je krijgt. Dat vinden wij belangrijk want niets is zo irritant als je een gerecht van een blog/kookboek maakt en jouw eten ziet er heel anders uit. Echter zie je in soep nooit de kip en taugé….want dat zakt naar onderen. De soep komt er dus uit te zien zoals de twee kommetjes voor op de foto.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken