Geroosterde pompoensoep met tomaat

Geroosterde pompoensoep met tomaat

Eén van de lekkerste soepen om te eten, is wat ons betreft deze geroosterde pompoensoep met tomaat. Op de blog staan al meerdere pompoensoep recepten maar deze is toch weer anders. Dat is ook het leuke van een soep maken. Je kan er zo ontzettend veel mee variëren. Gebruik andere kruiden en je hebt een totaal andere soep. Ditmaal heb ik de pompoen met de tomaat geroosterd in de oven. Hierdoor krijgt je soep een heerlijke smaak.

De eerste keer dat ik deze soep maakte, was hij voor de kinderen echt te pittig geworden. Tegenwoordig gebruik ik daarom minder pul biber. (Turkse chili vlokken) Het is met gedroogde chili kruiden sowieso lastig in te schatten hoe pittig een gerecht gaat worden. Zo voeg je een theelepel toe en proef je bijna geen pit, terwijl een volgende keer je mond in brand kan staan met dezelfde hoeveelheid. Gebruik dus niet meteen teveel, meer pit toevoegen kan altijd nog. Ook een lekkere soep is mijn Indiase pompoensoep.

recept geroosterde pompoensoep met tomaat

geroosterde pompoensoep met tomaat

pompoensoep met geroosterde pompoen en tomaat

3.80 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk flespompoen geschild en in stukken gesneden
  • 5 stuks trostomaten in parten gesneden
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode uien in partjes gesneden
  • 1/2 theelepel chilivlokken of pul biber
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 1,5 liter heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng op een bakplaat de stukjes pompoen met de tomaten, uien, knoflook, chilivlokken, paprikapoeder, peper, zout, balsamico azijn, suiker en Provencaalse kruiden. Rooster dit 30 minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes. Zodra de groenten klaar zijn, voeg deze dan aan de bouillon toe. Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra chilipoeder als je de soep pittiger wilt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

herfstige pompoensoep

geroosterde pompoensoep met tomaat maken

De groenten voordat ze in de oven gaan, bestrooid met heerlijke specerijen en balsamico azijn.

geroosterde pompoensoep met tomaat, lekker met stokbrood.

Een heerlijke herfstige pompoensoep met tomaat die echt ontzettend simpel is om te maken. Wij gingen voor simpel en aten er een stokbroodje bij met pittige fetaspread en kruidenroomkaas. Onze kinderen zijn altijd echt gek op soep en wij eten dan ook vaak tussen de middag soep. Beaudine heeft alleen tegenwoordig pech. Sinds zij op de middelbare school zit, eet ze natuurlijk tussen de middag niet meer thuis. Gelukkig zijn we wel zo aardig om een kommetje voor haar te bewaren.