Sandwich met makreelsalade en pittige mangosalsa

KokenKoken
Sandwich met makreelsalade en pittige mangosalsa
Deel met je vrienden:

Deze sandwich met makreelsalade en pittige mangosalsa was voor mij echt een “out of the box” recept maar oef….wat was dit lekker geworden! (al zeg ik het zelf en gelukkig vond de rest van het gezin dat ook 😉 ). Fruit samen met vis is misschien een niet zo voor de hand liggende combi maar ik zou echt zeggen “ga er eens voor”. Al eerder had ik aangegeven dat wij voorheen totaal niet zo van de combinatie fruit/hartig waren. Tegenwoordig zijn wij echter helemaal om.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder makreel uit blik had gegeten. Als wij makreel aten, dan koos ik voorheen altijd voor verse makreel. Princes heeft ons echter een tijdje geleden uitgedaagd om eens aan de slag te gaan met “vis uit blik”. De eerste kennismaking met makreel uit blik heeft ons zeker niet teleurgesteld. Integendeel, wij vonden het echt gewoon lekker en ik ga dit zeker vaker gebruiken.

Wil jij dit recept liever met verse makreel maken dan is dit natuurlijk geen probleem. Qua bereiding zit er namelijk geen verschil in het maken van het recept.

BEWAAR ONDERSTAANDE FOTO OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA:

vis recept: sandwich makreelsalade

Recept Sandwich met makreelsalade en pittige mangosalsa

sandwich met makreelsalade en pittige mangosalsa

Sandwich met makreel en pittige mangosalsa

vis gecombineerd met fruit is behalve gezond ook heel erg lekker. Durf jij deze sandwich met makreelsalade en pittige mangosalsa te maken?
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: makreel, makreelsalade, sandwich, vis, vis recepten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 blikjes makreel in zonnebloemolie of verse makreel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • verse spinazie
  • extra vierge olijfolie optioneel
  • 4 sneeën vers brood dik gesneden

PITTIGE MANGOSALSA

  • 1 mango geschild en in stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui grof gehakt
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • 1 rode peper grof gehakt
  • 1/3 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen sap nodig

Instructies

  • Mix in een keukenmachine alle ingrediënten voor de pittige mangosalsa en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Giet de makreel af, doe de makreel in een schaaltje en maal met je handen (of vork) fijn. (verwijder eventuele graatjes) Meng de makreel met de mayonaise, Griekse yoghurt en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • Leg op het brood een beetje verse spinazie, verdeel daarop de makreelsalade en verdeel daaroverheen een beetje van de pittige mangosalsa.
  • TIP: besprenkel eventueel met een beetje extra vierge olijfolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

TIP: ben je geen fan van makreel? Geen probleem! Gebruik dan bijvoorbeeld tonijn of zalm. Ben je helemaal geen liefhebber van vis dan kan je ook stukjes gerookte kipfilet gebruiken.

Makreelsalade met pittige mangosalsa

Op deze manier is het geen straf om met “gewoon brood” te lunchen. Serveer deze sandwich eventueel ook s’avonds met een kom soep.

Andere lekkere recepten met vis

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

TONIJNSALADE MET ZONGEDROOGDE TOMAAT EN OLIJVEN:

tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

KRUIDENROOMKAAS MET GEROOKTE ZALM:

kruidenroomkaas met gerookte zalm

SIMPELE TONIJNSALADE MET BIESLOOK:

simpele tonijnsalade met bieslook

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken