tonijnsalade: simpel en snel te maken

KokenKoken
tonijnsalade: simpel en snel te maken
Deel met je vrienden:

Deze tonijnsalade maak ik zeer regelmatig maar ik twijfelde iedere keer of ik hem wel op de blog moest plaatsen. Hij is namelijk echt wel heel erg simpel. Nu hoeft iets lekkers natuurlijk niet altijd heel erg moeilijk te zijn en ook hoeft het niet uit heel veel ingrediënten te bestaan. Op Familie over de Kook staat al een recept om een pittige tonijnsalade te maken, een gezonde tonijnsalade en een avocado tonijnsalade. Hier kon er dus heus nog wel eentje bij.  O ja, dit recept is van alle varianten wel het minst gezond!

Recept simpele tonijnsalade

simpele tonijnsalade

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
  • flinke hand bieslook fijngesneden
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • snufje knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel citroensap optioneel

Instructies

  • Giet de tonijn af. Meng de tonijn met 1 of 2 eetlepels mayonaise (afhankelijk van hoe romig je hem wilt hebben), snufje zout, flinke snuf gemalen zwarte peper, bieslook en een snufje knoflookpoeder. Laat de tonijnsalade het liefste wel eventjes in de koelkast staan. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Ook lekker is om een klein beetje citroensap toe te voegen, hierdoor wordt de salade iets frisser van smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

tonijnsalade met mayonaise en bieslook

recept makkelijke, simpele en snelle tonijnsalade met bieslook en mayonaise
Een kind kan de was doen met deze simpele en snel te maken tonijn salade. De bieslook geeft een heerlijke frisse en kruidige smaak. Ook lekker is om hiermee een tosti te maken. Besmeer 2 dikke snede brood met een laag(je) salade, leg er plakjes kaas tussen en bak ze dan het liefste in een koekenpan. Vergeet dan niet om beide kanten van het brood in te smeren met roomboter. Niet gezond maar wel echt heel erg lekker!