Vegetarische sandwich met kerriesaus

Totale breidingstijd 12 minuten
vegetarische sandwich met kipfilet en kerriemayonaise op broodje

Vegetarische sandwich met kerriesaus. Verwen jezelf tijdens de lunch eens met deze heerlijke, gezonde en geheel vegetarische sandwich. Wij proberen zelf sinds januari minimaal 3 keer in de week ’s avonds vegetarisch te eten. Gelukkig gaat dit ons tot op heden heel goed af! Sterker nog, er zijn weken bij geweest dat wij zelfs 5 keer geen vlees aten.

Hoe vreemd is het dan eigenlijk dat wij met de lunch nog wel veel “vlees” beleg eten. Daar kan dus ook nog wel winst behaald worden.

vegetarische sandwich met Stegeman broodbeleg kerriesmaak

Vegetarische sandwich met kerriesaus

Toen Stegeman ons uitdaagde om in de Nationale Week Zonder Vlees ook eens te kiezen voor vegetarisch broodbeleg, wilde wij graag deze uitdaging aan gaan. Het was eigenlijk de bedoeling dat het recept alleen op onze Instagram gedeeld zou worden. De vegetarische sandwich met kerriesaus viel thuis echter bij iedereen zo goed in de smaak, dat ik het ook graag op Familie over de Kook wilde plaatsten.

Filmpje vegetarische sandwich met kerriesaus

Recept vegetarische sandwich

Vegetarische sandwich met kerriesaus

Beoordeling
Vind jij dit recept lekker?
vegetarische sandwich met kipfilet en kerriemayonaise op broodje
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
2 broodjes

Ingrediënten

  • 2 broodjes naar keuze
  • 1 verpakking Stegeman vegetarische broodbeleg kerriesmaak
  • handje gemengde sla
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • 8 plakjes komkommer
  • 1 bosui in dunne ringetjes gesneden
  • 5 radijsjes in partjes gesneden
  • handje alfalfa

KERRIESAUS

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel sriracha meer als je van pittig houdt

Instructies

  • Meng alles in een schaaltje voor de saus. Snijd de broodjes doormidden.
  • Smeer beide kanten van de broodjes in met een laagje saus. Leg op het onderste broodje sla, komkommer, avocado, plakjes vegetarische beleg, bosui, radijsjes en sluit af met alfalfa.
  • TIP: wanneer je het broodje mee naar je werk neemt, laat dan eventueel de avocado achterwege. Die kan namelijk bruin van kleur anders worden.

Tip

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

Vegetarisch broodbeleg

Het klinkt misschien als vloeken in de kerk dat juist Stegeman als vleesfabriek vegetarisch broodbeleg op de markt brengt. Echter juist door hun jarenlange smaakontwikkeling is het broodbeleg nauwelijks te onderscheiden van echt vleesbeleg. Wij vinden het broodbeleg in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar. Je kunt het qua smaak en structuur een beetje vergelijken met kipfiletbeleg. Ik weet dat er ook nog een vegetarische tuinkruiden smaak variant is.

Voor deze sandwich gebruikte ik het broodbeleg met kerriesmaak. Verder gaat er op de sandwich ook een zelfgemaakte kerriesaus, sla, komkommer en avocado. Voor extra bite voegde ik ook nog fijngesneden bosui, radijsjes en alfalfa toe. Ik denk dat het ook lekker is om eventueel wat verkruimelde feta te gebruiken.

vegetarische sandwich met kerriesaus

Andere lekkere vegetarische recepten

Wil jij ook vaker vegetarisch eten? Probeer dan eens de romige rijst ovenschotel met spinazie en bechamelsaus. Ook lekker is de Thaise roerbak met kruidige rijst of maak eens de vegetarische spaghetti met champignon roomsaus.

Het lekkerste & het beste

orzo met pompoen en krokante spekjes op rond bord met peterselie en kookroom

Orzo met pompoen – romige eenpansmaaltijd met spekjes

Deze orzo met pompoen is wat ons betreft hét perfecte herfstgerecht. Het is romig, kruidig én je maakt het recept

Vegetarische sandwich met kerriesaus

Chinese tomatensoep met kip zelf maken: makkelijk recept

Chinese tomatensoep met kip maken? Dit recept is lekker zoet, een tikkeltje pittig en zit boordevol smaak. Je maakt hem

wraps gevuld met falafel, avocado yoghurtdip saus en feta op rond bord

Wraps met falafel, avocado-yoghurtdip en feta

Wraps met falafel zijn bij ons thuis vaste prik. Vooral als we snel iets gezonds op tafel willen zetten, zonder

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋