Tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

KokenKoken
Tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven
Deel met je vrienden:

Deze simpele tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven brengt je meteen in vakantie sferen. Ik maakte deze tonijnsalade een tijdje terug ook voor bij mijn zachte broodjes met tapenade en mozzarella. Die combinatie was echt zo ongelofelijk lekker! Helaas vragen die broodjes echter wel een beetje voorbereiding en dus tijd! Heb jij nu niet zoveel tijd? Deze tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven is gelukkig ook erg lekker op een crackertje/toast of op een broodje. Vroeger lustte ik echt absoluut geen olijven. Tegenwoordig begin ik ze echter steeds meer te waarderen. Ik eet ze inmiddels af en toe zelf gewoon zo uit het vuistje 🙂 Voor deze tonijnsalade gebruik ik graag tonijn in olijfolie maar je kunt ook gerust tonijn in water of zonnebloemolie gebruiken.

TIP: wil je deze tonijnsalade gezonder maken? Gebruik dan in plaats van mayonaise Griekse yoghurt of een combinatie van Griekse yoghurt en mayonaise.

recept tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

Tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

Wil je in vakantiesfeer komen? Maak dan deze heerlijke frisse tonijnsalade met zongedroogde tomaten en olijven klaar.
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: olijven, salade, tonijn, tonijnsalade, zongedroogde tomaat
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in olijfolie blikjes van ongeveer 145 gram per stuk
  • 2 eetlepels mayonaise flinke eetlepels gebruiken
  • 8 zongedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden
  • 10 olijven ik kleine stukjes gesneden (ik gebruikte knoflook olijven)
  • 1 eetlepel sap van de zongedroogde tomaten
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 theelepel gedroogde oregano flinke theelepel gebruiken

Instructies

  • Giet de tonijn af en meng vervolgens alle ingrediënten. Simpel toch!
  • Will je een romigere tonijnsalade? Gebruik dan meer mayonaise. Het lekkerste is als je de tonijnsalade even kan laten staan voordat je hem gaat eten. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. Maak de tonijnsalade dus gerust een dag van te voren.
  • TIP: ook lekker is om een klein beetje tomatenpuree toe te voegen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

Wil je dus in vakantiesfeer komen? Maak dan echt een keertje deze heerlijke frisse tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven klaar. Wil je jezelf helemaal verwennen en heb je een keertje tijd over? Whahaha ja ik weet het….niemand heeft echt tijd over 😉 Maak dan zeker ook een keertje de zachte broodjes met tapenade en mozzarella erbij. Je zult er geen spijt van krijgen.

TIP: ook erg lekker om aan deze tonijnsalade toe te voegen zijn kappertjes. Je kunt de kappertjes eventueel ook kort “frituren”. Dep eerst de kappertjes droog. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kappertjes in een paar minuutjes krokant. Laat de kappertjes even uitlekken op een keukenpapier. Zo blijven ze lekker krokant!

andere lekkere tonijnsalade recepten

  • klik op de foto om naar het recept te gaan

TONIJNSALADE MET ZALM:

tonijnsalade met zalm

GEZONDE TONIJNSALADE MET AVOCADO EN SRIRACHA:

tonijnsalade met avocado

AARDAPPELSALADE MET TONIJN EN CITROEN:

aardappelsalade met tonijn

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken