Ben je gek op shoarma maar wil je niet die mega hoeveelheid kcal naar binnen werken? Dan is deze salade met shoarma van kip en een frisse dressing echt een uitkomst.
De gerechten die wij voor Familie over de Kook staan niet echt bekend als super gezonde gerechten. Ik geloof in balans! Je kan echt wel een keertje ongezond eten, als je ook maar gezond eet. Daarbij… wat is gezond en wat is ongezond?
Wij eten alles wat je op onze blog ziet en toch zijn we niet tonnetje rond. Dus alle met mate! Deze salade kan je iets ongezonder eten als je er besluit om pita bij te serveren. Wij vinden dat erg lekker maar het is geen must om erbij te serveren. Aan jou dus de keuze.
TIP: maak de dressing het liefste een paar uur van te voren. Zo kunnen de smaken goed intrekken. Mocht de saus dan iets te dik zijn geworden, voeg dan gewoon een extra scheutje water toe. Dit geldt tevens voor de kip. Hoe langer de kip kan marineren hoe lekkerder de smaakt.
TIP: ik maak zelf meestal zelf shoarma kruiden maar je kunt uiteraard ook een zakje kant en klare shoarma kruiden gebruiken.
recept salade met kip shoarma
salade met kipshoarma en frisse dressing
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilets
- 1,5 eetlepel shoarma kruiden ik gebruikte zelfgemaakte kruiden (recept staat op de blog)
- 200 gram romaine sla
- 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
- 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rode ui in dunne halve ringetjes gesneden
- 1 of 2 stuk(s) avocado in stukjes gesneden
- 10 blaadjes verse munt fijngehakt
- handje verse peterselie fijngehakt
- 1/2 limoen
- sriracha optioneel
FRISSE DRESSING
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- scheutje extra vierge olijfolie
- scheutje water
Instructies
- Snijd eventueel grote stukken vet van de kippendijfilets. Leg de kip in een diep bord of mengkom en meng de kip met een scheutje olijfolie en 1,5 eetlepel shoarmakruiden. (als je de tijd hebt, marineer de kip dan van te voren) Grill de kip gaar en goudbruin in 15-20 minuten. (je kan de kip ook gewoon bakken of op de bbq bereiden) Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
- Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
- Leg de sla in een schaal en leg hierop de cherrytomaten, komkommer, avocado, ui en de gegrilde kip. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de fijngehakte munt en peterselie en knijp een halve limoen eroverheen. Als je van pit houdt, is het lekker om wat sriracha over de salade te doen.
- Serveer eventueel met gebakken pita's.
Ik maak ook weleens “slechte” recepten met shoarma hoor. Kijk maar eens naar mijn shoarma bami ovenschotel. Alleen door ernaar te kijken kom je al 10 kilo aan 😉
gezonde salade met kip en frisse dressing
Behalve dat deze salade met kip shoarma echt ontzettend lekker is, ziet het er ook nog eens mooi uit. Ik serveer de dressing er vooral los bij, zodat de sla nog lekker knapperig blijft. Je kan dan ook naar eigen smaak dressing toevoegen. Niet iedereen houdt namelijk van veel dressing/saus over zijn salade.
Geen straf toch om met zo’n salade een “balans dag” te houden 😉 Hopelijk ga jij net zo smullen van deze salade als wij thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.