shoarma wraps met kruidige dipsaus

shoarma wraps met kruidige dipsaus

Vandaag heb ik een super lekkere caloriebom voor je. Namelijk deze shoarma wraps met kruidige dipsaus. Deze shoarma wraps zijn super snel klaar, zijn super ongezond (grapje…er zitten ook groenten in 😉 ) maar zijn gelukkig wel echt super lekker! Deze wraps moet je zeker niet iedere week eten maar zo af en toe mag je jezelf natuurlijk wel even verwennen. Ik ging voor snel en gebruikte gewoon kant en klare wraps uit de supermarkt maar mocht je meer tijd hebben, dan kan je eventueel ook zelf je wraps maken. De dipsaus die ik erbij maakte is geïnspireerd op het sausje die ik gebruikte bij de Mexicaanse buritto’s. Die saus is namelijk echt zo ontzettend lekker…..het is echt een nieuwe verslaving geworden van ons. Deze variant is alleen net iets frisser.

recept shoarma wraps

shoarma wraps met kruidige dipsaus

3.08 van 13 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 750 gram shoarmavlees
  • 2 paprika's in dunne reepjes gesneden
  • 1 bak (250gr) champignons grof gesneden
  • 2 uien grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eeltlepel sambal badjak
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 zak sla optioneel

kruidige dipsaus

  • 5 flinke eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook en de paprikapoeder, kerriepoeder en sambal. Voeg de champignons en paprika toe. Bak tot de champignons beginnen te verkleuren. Voeg de shoarma toe en bak de shoarma op hoog vuur gaar. Meng dan het bekertje crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen. Vul de wraps met de shoarma en bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. (5min)
  • Maak ondertussen de kruidige dipsaus klaar door alle ingrediënten hiervoor te mengen. (dit kan je ook eerder doen en bewaren in de koelkast, hierdoor trekken de smaken beter in) Serveer eventueel met een zak gemengde sla.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Ovenschotel met shoarma

recept shoarma wraps met kaas gebakken in de oven

Deze shoarma wraps worden zelfs door de kinderen goed gegeten. Heel vreemd, want een pita shoarma willen ze vaak weer niet eten. Voor Amaranthe maak ik alleen een eigen portie, omdat zij geen kaas over haar wraps wil hebben. Haar wrap gaat dus ook verder niet de oven in.

recept ovenschotel met shoarma wraps en kruidige saus

Wat wij erg lekker vinden om erbij te eten is gewoon heel simpel een zak gemengde salade. Het frisse en knapperige van de sla in combinatie met het kruidige van de saus en de shoarma is echt super lekker. Met de sla zelf doe ik verder helemaal niets maar je zou bijvoorbeeld wat tomaat en komkommer eraan toe kunnen voegen. Ook lekker is om extra rauwe paprika erbij te serveren.