zelf shoarmakruiden maken: super simpel en lekker!

zelf shoarmakruiden maken: super simpel en lekker!

Zelf shoarmakruiden maken is echt super simpel en zo ontzettend lekker. Maak dus gerust een extra portie en smullen maar.

Het kan jullie vast en zeker niet ontgaan zijn dat wij niet zo van het gezonde eten zijn. Wel probeer ik zo vaak mogelijk alles zelf te maken en dus zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. In de kant en klare  kruidenvarianten zit vaak enorm veel zout en nu heb je zelf in de hand hoeveel zout je gebruikt. Het recept wat ik je vandaag geef is goed voor 3 tot 4 keer gebruik. Mocht je een voorraadje willen hebben, verdubbel dan het recept.

Eet jij graag shoarma? Probeer dan eens de volgende recepten uit: hartige taart met wokgroenten en kip shoarma, salade met shoarma van kip en frisse dressing of maak eens zelfgemaakte kipshoarma.

Recept zelf shoarmakruiden maken

 

zelf shoarmakruiden maken: super simpel en lekker!

shoarmakruiden

3.82 van 11 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 5 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder

Instructies

  • Heel simpel: alles mengen!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zelf shoarmakruiden maken

zelf shoarmakruiden maken
Bewaar de zelfgemaakte shoarmakruiden in een pot die je goed kan afsluiten. Zo blijft de smaak goed bewaard.
zelf kipshoarma maken met zelfgemaakte shoarmakruiden
Met de zelfgemaakte shoarmakruiden had ik op deze foto kipshoarma gemaakt, geserveerd met zelfgemaakte knoflooksaus en uiteraard zelfgemaakte friet. Het lijkt veel werk maar het is echt een fluitje van een cent.