Zelf shoarmakruiden maken is echt super simpel en zo ontzettend lekker. Maak dus gerust een extra portie en smullen maar.
Het kan jullie vast en zeker niet ontgaan zijn dat wij niet zo van het gezonde eten zijn. Wel probeer ik zo vaak mogelijk alles zelf te maken en dus zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. In de kant en klare kruidenvarianten zit vaak enorm veel zout en nu heb je zelf in de hand hoeveel zout je gebruikt. Het recept wat ik je vandaag geef is goed voor 3 tot 4 keer gebruik. Mocht je een voorraadje willen hebben, verdubbel dan het recept.
Eet jij graag shoarma? Probeer dan eens de volgende recepten uit: hartige taart met wokgroenten en kip shoarma, salade met shoarma van kip en frisse dressing of maak eens zelfgemaakte kipshoarma.
Recept zelf shoarmakruiden maken

Ingrediënten
- 2 theelepels gemalen koriander
- 5 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1,5 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
Instructies
- Heel simpel: alles mengen!
Zelf shoarmakruiden maken


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.