zelf shoarmakruiden maken: super simpel en lekker!

zelf shoarmakruiden maken: super simpel en lekker!
Deel met je vrienden:

Zelf shoarmakruiden maken is echt super simpel en ontzettend lekker. Het kan jullie vast en zeker niet ontgaan zijn dat wij niet zo van het gezonde eten zijn. Wel probeer ik zo vaak mogelijk alles zelf te maken en dus zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. In de kant en klare  kruidenvarianten zit vaak enorm veel zout en nu heb je zelf in de hand hoeveel zout je gebruikt. Het recept wat ik je vandaag geef is goed voor 3 tot 4 keer gebruik. Mocht je een voorraadje willen hebben, verdubbel dan het recept.

Recept shoarmakruiden maken

shoarmakruiden

3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 5 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder

Instructies

  • Heel simpel: alles mengen!

 

Zelf shoarmakruiden maken

zelf shoarmakruiden maken
Bewaar de zelfgemaakte shoarmakruiden in een pot die je goed kan afsluiten. Zo blijft de smaak goed bewaard.
zelf kipshoarma maken met zelfgemaakte shoarmakruiden
Met de zelfgemaakte shoarmakruiden had ik op deze foto kipshoarma gemaakt, geserveerd met zelfgemaakte knoflooksaus en uiteraard zelfgemaakte friet. Het lijkt veel werk maar het is echt een fluitje van een cent.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker