shoarma bami ovenschotel: met verrassing!

shoarma bami ovenschotel: met verrassing!

Een shoarma bami ovenschotel met een verrassing? Wat moet je je hier nu bij voorstellen en wat is dan de verrassing? De verrassing is dat de shoarma ovenschotel wordt gemaakt met bier! Het bier geeft de saus een volle en kruidige smaak. Beaudine wilde het liefst dat we dit voortaan iedere week zouden gaan eten. Ook bij de kids viel dit gerecht dus goed in de smaak! Nu ben ik niet van plan dit iedere week te gaan eten met de zomer in aantocht, als ik dat zou doen pas ik niet meer in mijn broeken…

Shoarma Ovenschotel

Wie aan de lijn doet moet meteen maar wegklikken en zeker niet verder lezen en kijken. Waarom niet? Omdat dit gerecht mega veel calorieën bevat. Voor wie niet aan de lijn doet…ik zou zeker dit recept een keertje klaarmaken. Het is super snel te bereiden, super lekker en het is absoluut geen straf om over te houden. De volgende dag even opbakken in de pan en smullen maar. (misschien zelfs nog wel lekkerder)  Zoals gewoonlijk heb ik hem weer lekker pittig gemaakt. Wil je dit niet…. geen probleem…. dan laat je gewoon de sambal eruit!

Recept Shoarma Bami Ovenschotel

shoarma bami ovenschotel

4 van 51 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram shoarma vlees
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 bakje kastanjes champignons in kwarten gesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 14 mie nestjes
  • 50/75 milliliter bier
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de mie nestje met 1 bouillonblokje gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en besprenkel met zonnebloemolie tegen het plakken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 graden hetelucht
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de pan goed heet worden
  • Doe een flinke scheut zonnebloemolie in de pan en bak de uien kort. Voeg dan de knoflook toe en de paprikapoeder, kerriepoeder, peper, zout en de sambal. Bak dit kort mee
  • Voeg dan de champignons, paprikablokjes en shoarmavlees toe en bak het geheel tot het vlees gaar is. Dit duurt ongeveer 7 minuten
  • Voeg het bekertje crème fraîche toe samen met 50/75 milliliter bier en bak nog 5 minuten op laag vuur
  • Voeg de gekookte mie nestjes toe en hussel dit goed door de saus. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 15 minuten mooi goudbruin
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Shoarma en Bami een ideale combinatie

Dit recept is misschien niet heel erg voor de hand liggend, veel mensen vinden namelijk dat shoarma alleen in een pitabroodje hoort. Ik wil je echter overtuigen dat shoarma in veel meer gerechten verwerkt kan worden. Binnenkort komt er ook een super lekkere wrap met shoarma op Familie over de Kook, maar daar moet je nog even geduld voor hebben.

Wil je geen bier gebruiken. Laat dit dan uit het recept weg en voeg eventueel een klein beetje water toe om de saus wat dunner te maken

ovenschotel met shoarma en bami. Let op de kaas….lekker!!!
Oké, dit ziet er niet uit als een culinair hoogstandje maar het is echt super lekker!