Quiche met paprika en kruidig gehakt

KokenKoken
Quiche met paprika en kruidig gehakt
Deel met je vrienden:

Quiche met paprika en kruidig gehakt

4.24 van 13 stemmen
Afdrukken Pin
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 quiche

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 8 plakjes hartige taart deeg (ontdooid) ik gebruikte die van Koopmans
  • 3 paprika's in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 flinke theelepels sambal badjak
  • 2 flinke theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 75 gram geraspte extra belegen kaas
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde ovenschaal in en beleg met de plakjes hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Zodra de oven klaar is, bak het deeg dan 10 minuten voor.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de uien met de knoflook, sambal, paprika's, kerriepoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, snuf peper (geen zout) en het verkruimelde bouillonblokje voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak voor 5 minuten mee op middelhoog-hoog vuur. Voeg de roomkaas toe en roer dit goed door het paprika-gehakt mengsel. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en extra peper.
  • Schep het paprika-gehakt mengsel over het voorgebakken deeg. Bestrooi met de geraspte kaas, een snuf chilipoeder en een beetje zwarte peper. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Ik zet zelf de laatste 5 minuten nog even de grill of hetelucht functie aan.