prei ovenschotel met kruidig gehakt en paprika

KokenKoken
prei ovenschotel met kruidig gehakt en paprika
Deel met je vrienden:

Deze prei ovenschotel met kruidig gehakt en paprika is heerlijk om te eten en bevat super veel smaak. Ik maak van de aardappelpuree en prei-gehakt mengsel dus graag een ovenschotel. Wil je echter nog sneller een maaltijd op tafel hebben staan? Dan kan je de aardappelpuree en prei-gehaktmengsel ook apart serveren. Wij zijn gek op gesmolten kaas, dus vandaar dat ik er een ovenschotel van maak. Mijn inspiratie voor dit recept komt van mijn tosti met pittig gehakt. Ofwel de “vlamtosti“. Dat gehakt is echt zo lekker, dat ik er flink op los ben gaan experimenteren. Zo komt er binnenkort op de blog ook nog een heerlijke pizza met gehakt.

recept ovenschotel met prei, kruidig gehakt en paprika

ovenschotel met prei, aardappelpuree en kruidig gehakt

ovenschotel met aardappelpuree, prei, paprika en kruidig gehakt

een simpele avondmaaltijd met puree, prei, gehakt en kruidig gehakt
4.41 van 44 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardappelpuree, gehakt, kruidig, ovenschotel, paprika, prei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 3 stuks prei gewassen en in fijne ringen gesneden
  • 1 stuk paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 500 gram gehakt
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel gebruiken
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 eetlepel bloem

AARDAPPELPUREE

  • 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 100 milliliter melk
  • klontje roomboter optioneel
  • flinke snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp de aardappelen tot een puree met de melk, snuf peper, snuf zout en snuf nootmuskaat. Voeg eventueel een klontje roomboter toe voor extra smaak.
  • Als de aardappelen koken maak je het gehakt-groente mengsel: Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Bak de uien met de paprika, prei, knoflook, snuf peper, snuf zout en de sambal. (Bak ongeveer 3-5 minuten). Voeg het gehakt toe samen met 1 verkruimeld bouillonblokje, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je de bloem toe en ook dit bak je kort mee.
  • Vet een ovenschaal in. Schep hierin de aardappelpuree, daarop schep je het gehakt-groente mengsel en vervolgens bestrooi je dit met geraspte kaas. Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de oven.

TIP: wil je dit recept liever vegetarisch eten? gebruik dan in plaats van gehakt vegetarisch gehakt. Ook zou je eventueel extra paprika kunnen gebruiken in plaats van gehakt of vegetarisch gehakt. Meer groente is natuurlijk altijd goed.

aardappelpuree ovenschotel met groente en gehakt

Ik gebruik graag extra belegen kaas voor deze ovenschotel. Ben je nu, net zoals Beaudine en Jan Willem gek op schimmelkaas? Dan zou je eventueel ook een beetje gorgonzola toe kunnen voegen. Ik lust dit zelf echt niet maar ik kan soms best lief zijn. Soms verdeel ik daarom de ovenschotel in twee gedeeltes. Een deel met alleen extra belegen kaas en één deel met zowel extra belegen kaas als gorgonzola.

Ook lekkere ovenschotels met aardappelpuree zijn: bloemkool ovenschotel met spek en kaas, ovenschotel met prei, wortel en chorizo of de spitskool ovenschotel met spek en kaas.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken