Mexicaanse hartige taart

Mexicaanse hartige taart

Jaaaaa weer een Mexicaans recept! Volgens mij zijn wij in het verkeerde land geboren. Deze Mexicaanse hartige taart vond zelfs Beaudine lekker, dit terwijl zij normaal gesproken niet zo van bonen houdt. Nu maakt de hoeveelheid kaas in dit recept natuurlijk wel een hoop goed. Deze Mexicaanse hartige taart kun je prima van te voren klaarmaken. Daarom eten wij hem dus vaak op woensdagavond of vrijdagavond (hele drukke dagen hier). Ik maak de taart dan s’morgens klaar als de kids op school zitten en dan hoef ik hem alleen tussen alle afspraken en sporten door alleen nog even in de oven te schuiven. 

Recept Mexicaanse hartige taart

Recept Afdrukken
Mexicaanse hartige taart
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
hartige taart
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
hartige taart
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien met de rode peper, knoflook en een snuf peper en zout even kort. Voeg het gehakt toe en bak deze goudbruin. Voeg dan de sambal, komijnpoeder, cayennepeper, en tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Voeg de paprikablokjes, mais, en kidneybonen en bak ook weer even kort mee.
  2. Zet het vuur uit. Voeg de crème fraîche en de fetakaas stukjes toe. Breng op smaak met extra peper. Laat het mengsel even iets afkoelen.
  3. Vet een (hartige) taart vorm in met roomboter en leg de plakjes bladerdeeg erin. Zorg ervoor dat het bladerdeeg iets over de randen valt. Schep het mengsel in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de randen iets over het mengsel en bestrijk met geklutste ei. Zet de hartige taart in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Deel dit Recept

 

Mexicaanse hartige taart met gehakt, bonen, paprika, kruiden en heeeeel veeeeeel kaas. Je kan toch nooit genoeg kaas eten?
Ik serveerde de Mexicaanse hartige taart met een frisse avocado, tomaat, mais en koriander salade. Deze heb ik op smaak gebracht met olijfolie extra vierge, peper, zout en een snufje gerookte paprikapoeder. (de bodem blijft wel zachter door de vulling maar wij vinden dat juist erg lekker)