hartige taart: andijvietaart met kruidig gehakt en kaas

hartige taart: andijvietaart met kruidig gehakt en kaas

Wij zijn echt gek op hartige taarten en deze hartige taart met andijvie, kruidig gehakt en heel veel kaas was echt om je vingers bij af te likken. Er werd dit keer echt ruzie gemaakt wie het laatste stukje de volgende dag mocht opeten. (ook koud is hij namelijk erg lekker) Wij eten heel vaak andijviestamppot maar soms wil je ook weleens iets anders eten. Nu vind ik persoonlijk een salade van andijvie ook erg lekker maar daar doe ik de rest van het gezin geen plezier mee. Die vinden de salade dan namelijk net iets te bitter. Nu ik dit zo opschrijf krijg ik trouwens wel een goed idee. Deze hartige taart is trouwens niet heel caloriearm, dus als je op dieet bent dan moet je wel het één en ander aanpassen. 

recept hartige taart met andijvie

hartige taart met andijvie

4.08 van 13 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 1 zak (400gram) andijvie
  • 1 bakje (200gram) roomkaas naturel
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram (kip) gehakt
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snuf peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • olie
  • roomboter
  • 1 ei geklutst
  • 1 theelepel kurkuma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter.
  • Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de uien, met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg 1/2 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 2 tl sambal badjak toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe (houd 1 flinke hand apart) en bak tot de andijvie iets geslonken is. Voeg dan de roomkaas toe en roer dit goed door het andijvie-gehakt mengsel. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl nootmuskaat.
  • Verdeel de bladerdeeg over de ovenschaal en zorg ervoor dat de randen iets eroverheen hangen. Prik gaatjes in de bodem en giet het andijvie-gehakt mengsel erin. Bestrooi met kaas. Vouw de randen naar binnen. Bestrooi eventueel nog met extra peper en paprikapoeder. Smeer de bladerdeeg randen in met ei. Bak de hartige andijvietaart in 25-30 minuten goudbruin. Serveer met de overgebleven rauwe andijvie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Hartige andijvie taart

hartige taart met andijvie
Ik persoonlijk krijg echt meteen weer trek bij het zien van deze foto. Heerlijk met heel veel gesmolten kaas 🙂 Nee, het is geen zonde hartige taart maar wel super lekker.
hartige andijvie taart
Erg lekker is om een beetje extra rauwe andijvie over de taart te serveren. Dan heb je meteen een beetje bite.

 

Onderstaande andijvie recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-gehaktballen-ketjap-chilisaus-andijviestamppot/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gehaktballen-kaas-bierjus-stamppot-rauwe-andijvie/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-andijviestamppot-ketjap-en-oestersaus/” target=”_blank”]