hartige taart met broccoli, gehakt, spek en kaas

hartige taart met broccoli, gehakt, spek en kaas

Deze hartige taart met broccoli, kruidig gehakt, spek en kaas was om te ruziën zo lekker. Ik maak mijn hartige taarten altijd net even iets anders klaar dan de meeste mensen. Ik gebruik voor de vulling namelijk bijna nooit eieren. Ik houd persoonlijk van een smeuïge hartige taart en gebruik daarom meestal een kuipje roomkaas. De taart wordt hierdoor alleen niet zo geschikt om mooie stukken van te snijden. Het is dus zeker niet het mooiste gerecht op je bord maar laten we eerlijk zijn, het gaat natuurlijk om de smaak. De smaak is echt super lekker! Beaudine is nooit zo gek op broccoli maar als ik deze taart maak, dan gaan er met gemak 2 grote stukken op. 

Recept hartige taart met broccoli

Recept Afdrukken
hartige taart met broccoli
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
hartige taart
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
hartige taart
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter. Kook de broccoli beetgaar. Maak ondertussen het pittig gehaktmengsel: Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met het spek, knoflook en 2 tl sambal badjak. Voeg het kipgehakt toe samen met 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg de roomkaas toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de broccoli erdoorheen.
  2. Leg het taartdeeg in de ingevette ovenschaal (je hoeft het bakpapier wat erbij zit dus niet te gebruiken) Schep het broccoli-gehaktmengsel erin en bestrooi met geraspte kaas. Ik vouw de zijkanten altijd iets over de taart heen en smeer de randen in met geklutst ei. Bak de hartige taart in 30 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel nog met een klein beetje zwarte peper en paprikapoeder.
Deel dit Recept

Hartige taart met broccoli, gehakt, spek en kaas

hartige taart broccoli roomkaas gehakt spek kaas
Deze hartige taart met broccoli heeft Beaudine haar favoriete recept “Chinese tomatensoep” eindelijk van haar nummer 1 plek gestoten. Missie dus meer dan geslaagd om haar aan de broccoli te krijgen. We hadden nog één stukje over en daar had ze een flinke discussie over met haar vader….want wie mocht nu dat laatste stukje de volgende dag met de lunch eten? Uiteindelijk ben ik tussenbeiden gekomen en heb het stukje eerlijk verdeeld. Wat een kleuterklas af en toe bij ons thuis 🙂