Penne met gehakt in tomatensaus. Deze simpele maar super smaakvolle én gezonde avondmaaltijd staat bijna wekelijks wel op tafel.
Deze avondmaaltijd kan je ook nog eens behoorlijk low-budget klaarmaken. Ideaal dus! Wil je iets meer uitpakken serveer er dan een stokbroodje met kruidenroomkaas bij of maak een kaas-uienbrood voor erbij.
Mmmmmm penne met een gebakken ei eroverheen! Naast patat mag je mij dus hiervoor echt wakker maken.
Penne of andere soort pasta
Nu is de titel van dit recept wel penne met gehakt en tomatensaus maar uiteraard kan je iedere pasta gebruiken die jij wilt. Varieer dus ook eens met macaroni, spaghetti of tortellini.
Wil jij deze pastamaaltijd gezonder maken? Gebruik dan een volkoren pasta of een groentepasta.
Een andere lekker avondmaaltijd met penne is de penne met tonijn in tomatensaus. De penne met salami is ook een maaltijd die hier thuis graag gegeten wordt.
Welk soort gehakt gebruiken
Zelf gebruik ik meestal half om half gehakt. Nu is rundergehakt ook erg lekker maar dit is net even iets duurder dan half om half gehakt.
Persoonlijk zou ik alleen geen kipgehakt gebruiken. De smaak van het kipgehakt valt namelijk helemaal weg in de ietwat kruidige tomatensaus. Dat is dan zonde!
Eet jij liever vegetarisch? Gebruik dan gewoon een vega gehakt.
Kant en klare Italiaanse roerbakgroente
Voor dit recept gebruik ik een zak Italiaanse roerbakgroente. Dit scheelt je namelijk super veel tijd! Anders moet je alle groenten apart gaan snijden. Nu is het zak openscheuren en hop….de pan in.
Het enige wat je voor deze pasta nog zelf moet snijden is een ui en een paar teentjes knoflook. In een lekkere tomatensaus mag wat mij betreft ui en knoflook niet ontbreken.
Voor de tomatensaus gebruik ik verder nog tomatenpuree, tomatenblokjes, kerriepoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano en verse basilicum.
Uiteraard mag een beetje pit wat ons betreft ook niet ontbreken. Ik voeg daarom ook nog sambal oelek toe. Je zou dit ook kunnen vervangen voor een snuf chilivlokken of sambal badjak.
Recept penne met gehakt in tomatensaus
Penne met gehakt in tomatensaus
Ingrediënten
- 350 gram penne of andere pasta naar keuze
- 1 zak Italiaanse roerbakgroente
- 300 gram gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 groentebouillonblokje
- 140 gram tomatenpuree = groot blikje
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- snuf suiker optioneel
- olijfolie
- handje verse basilicum fijngehakt
- 4 eieren gebakken, optioneel
- 100 gram extra belegen kaas geraspt (of andere kaas naar keuze)
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, sambal, paprikapoeder, kerriepoeder, gedroogde oregano en een half bouillonblokje.Voeg het gehakt toe en bak goudbruin.
- Voeg dan de tomatenpuree toe, bak kort mee en voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroenten toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, handje fijngehakte basilicum en suiker toe en laat 15-20 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing met een half bouillonblokje. Schep dan de gekookte penne door de pastasaus. Serveer de penne met eventueel gebakken ei en de geraspte kaas.
- TIP: wil je een keertje uitpakken met de saus? Voeg dan een scheut(je) rode wijn toe. Zo krijgt je saus een rijkere smaak.
Penne met gehakt in tomatensaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken