Trefwoord: pasta, penne, penne met gehakt, simpel pasta recept, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
350gram penneof andere pasta naar keuze
1zak Italiaanse roerbakgroente
300gramgehakt
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1groentebouillonblokje
140gramtomatenpuree= groot blikje
1bliktomatenblokjes
2theelepelssambal oelek
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelkerriepoeder
2theelepelsgedroogde oregano
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
snufsuikeroptioneel
olijfolie
handjeverse basilicumfijngehakt
4eierengebakken, optioneel
100gramextra belegen kaasgeraspt (of andere kaas naar keuze)
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, sambal, paprikapoeder, kerriepoeder, gedroogde oregano en een half bouillonblokje.Voeg het gehakt toe en bak goudbruin.
Voeg dan de tomatenpuree toe, bak kort mee en voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroenten toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, handje fijngehakte basilicum en suiker toe en laat 15-20 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing met een half bouillonblokje. Schep dan de gekookte penne door de pastasaus. Serveer de penne met eventueel gebakken ei en de geraspte kaas.
TIP: wil je een keertje uitpakken met de saus? Voeg dan een scheut(je) rode wijn toe. Zo krijgt je saus een rijkere smaak.