Penne all'arrabiata: boze penne

Penne all'arrabiata: boze penne
Deel met je vrienden:

Penne all’arrabiata ofwel boze penne. Dit is echt een ontzettend simpele pasta om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

De naam van deze pasta is toch ook helemaal leuk….’boze pasta’. De reden dat deze pasta deze naam heeft gekregen is omdat je tijdens het eten het steeds heter krijgt en dus steeds roder wordt.

penne all'arrabiata

Pittige penne

Nu eten wij regelmatig behoorlijk pittig. Toch was deze pastasaus met twee rode pepers echt wel zweten geblazen. Ik heb dit recept ooit gekregen van mijn inmiddels ex zwager die van Italiaanse afkomst is.

Deze pasta is echt zo simpel om te maken en binnen 20 minuten staat hij bij je op tafel. Vind ik het de lekkerste pasta die ik ooit gegeten heb? Eerlijk is eerlijk, nee! Voor mijn smaakpapillen was hij iets te simpel. Ik miste dan toch iets meer andere smaken.

Jan Willem vond hem daarentegen wel weer heel erg lekker. Zo zie je maar, smaken verschillen 🙂

Welke kaas gebruiken?

Officieel eet je penne all’arrabiata met veel Pecorino. Nu heb ik hier niet altijd trek/zin in. Wij eten ook regelmatig deze pasta gewoon met Hollandse extra belegen geraspte kaas. Totaal niet Italiaans dan dus maar wel erg lekker.

Ook lekker is om stukjes mozzarella te gebruiken. De combinatie van de hete en pittige pasta met de koude en frisse mozzarella is namelijk erg lekker.

Rode peper

Degene van wie ik dit recept ooit gekregen heb, adviseert om twee rode pepers te gebruiken. Nu is de hoeveelheid pit wel echt afhankelijk van de pit van de rode peper zelf. Dit verschilt soms echt enorm veel.

Zo heb je een rode peper die amper pit heeft en zo heb je een peper waarbij de vlammen uit je mond slaan. Proef dus eerst eventjes je rode peper zodat je weet hoe pittig hij is. Dan kan je daarna zelf kiezen of je 1 of 2 rode pepers wilt gebruiken.

recept Penne all’arrabiata

penne all’arrabiata

Eet jij graag een beetje pittig? Maak dan een keertje deze penne all'arrabiata.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 375 gram penne
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 blikjes polpa ik gebruik die van Mutti
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • 1 theelepel suiker
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • Pecorino of andere kaas naar keuze
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de penne met het bouillonblokje gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook met de rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg de 2 blikjes tomaten polpa toe samen met de suiker (suiker is optioneel) en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
    Voeg de peterselie toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. De hoeveelheden zijn echt naar persoonlijke smaak.
  • Meng een klein beetje van de saus met de penne. Leg dit op een groot bord of schaal en schep dan de rest van de saus eroverheen. Bestrooi met flink wat geraspte Pecorino of kaas naar keuze.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Andere lekkere pasta recepten

Eet jij ook zo graag pasta? Probeer dan ook eens de pasta pesto met geroosterde tomaten, pastasalade met honing-mosterddressing of de pasta Boursin.

Penne all’arrabiata

penne all'arrabiata

Wij eten bij pasta altijd graag brood met dips. Zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte kruidenroomkaas. Ook erg lekker bij pasta zijn wat olijven en/of een simpele salade caprese.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken