Penne all’arrabiata ofwel boze penne, deze naam is toch helemaal geweldig! De reden dat deze pasta deze naam heeft gekregen, is omdat je tijdens het eten het steeds heter krijgt en dus steeds roder wordt. Nu eten wij regelmatig behoorlijk pittig, dus ik moet eerlijk zeggen dat wij de pit zelfs nog een beetje miste. Mijn zwager is van Italiaanse afkomst en ik heb dit recept van hem gekregen. Deze pasta is echt zo simpel om te maken en binnen 20 minuten staat hij bij je op tafel. Vind ik het de lekkerste pasta die ik ooit gegeten heb? Eerlijk is eerlijk, nee! Voor mijn smaakpapillen was hij iets te simpel, Jan Willem vond hem daarentegen wel weer heel erg lekker. Zo zie je maar, smaken verschillen.
recept Penne all’arrabiata

Ingrediënten
- 375 gram penne
- 2 rode chilipepers fijngesneden
- 6 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 blikjes polpa
- handje verse petereselie fijngehakt
- suiker
- peper en zout
- Pecorino geraspt
Instructies
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook met de rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg de 2 blikjes tomaten polpa toe en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Voeg de peterselie toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en suiker. De hoeveelheden zijn echt naar persoonlijke smaak.
- Meng een klein beetje van de saus met de penne. Leg dit op een groot bord of schaal en schep dan de rest van de saus eroverheen. Bestrooi met flink wat geraspte Pecorino.


Onderstaande pasta recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-tonijn-en-spinazie-30-minuten-op-tafel/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-ovenschotel-spinazie-en-kip/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-prei-roomsaus-en-krokant-gebakken-spek/” target=”_blank”]