Penne all'arrabiata: boze penne

Penne all'arrabiata: boze penne
Deel met je vrienden:

Penne all’arrabiata ofwel boze penne, deze naam is toch helemaal geweldig! De reden dat deze pasta deze naam heeft gekregen, is omdat je tijdens het eten het steeds heter krijgt en dus steeds roder wordt. Nu eten wij regelmatig behoorlijk pittig, dus ik moet eerlijk zeggen dat wij de pit zelfs nog een beetje miste. Mijn zwager is van Italiaanse afkomst en ik heb dit recept van hem gekregen. Deze pasta is echt zo simpel om te maken en binnen 20 minuten staat hij bij je op tafel. Vind ik het de lekkerste pasta die ik ooit gegeten heb? Eerlijk is eerlijk, nee! Voor mijn smaakpapillen was hij iets te simpel, Jan Willem vond hem daarentegen wel weer heel erg lekker. Zo zie je maar, smaken verschillen.

recept Penne all’arrabiata

penne all'arrabiata

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 375 gram penne
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 blikjes polpa
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • suiker
  • peper en zout
  • Pecorino geraspt

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook met de rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg de 2 blikjes tomaten polpa toe en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Voeg de peterselie toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en suiker. De hoeveelheden zijn echt naar persoonlijke smaak.
  • Meng een klein beetje van de saus met de penne. Leg dit op een groot bord of schaal en schep dan de rest van de saus eroverheen. Bestrooi met flink wat geraspte Pecorino.

 

Oeps, laat mijn zwager Luigi dit maar niet lezen. Officieel eet je deze penne all’arrabiata namelijk met heel veel Pecorino maar ik vind dat niet altijd even lekker. Beaudine en ik aten dus de penne gewoon met Hollandse geraspte belegen kaas.
Ik vind het altijd lekker om pasta te serveren met brood, zelfgemaakte kruidenkaas en olijven.

 

Onderstaande pasta recepten vind je misschien ook lekker