Deze kruidenroomkaas met verse kruiden maak ik heel vaak in het weekend voor bij een heerlijk wijntje maar ook als we doordeweeks soep eten. Op Familie over de Kook staat al een recept voor een kruidenroomkaas met gedroogde kruiden. Die is natuurlijk ook heel erg lekker maar een beetje afwisseling kan geen kwaad. Eten moet natuurlijk nooit saai worden 😉 Ook erg lekker om te maken is een bieslookroomkaas….mijn absolute favoriet vroeger bij de V&D
recept kruidenroomkaas met verse kruiden
kruidenroomkaas met verse kruiden
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 250 gram roomkaas naturel
- 2 teentjes knoflook niet te grote teentjes, geraspt
- 1/2 theelepel uienpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- handje verse bieslook fijngehakt
- handje verse peterselie fijngehakt
- 1 tak verse rozemarijn blaadjes fijngehakt
Instructies
- Hoe simpel wil je het hebben: alle ingrediënten mengen en in de koelkast afgedekt op smaak laten komen.
Nu zal ik vast klinken als een enorm snob maar de Philadelphia roomkaas geeft echt de lekkerste smaak en structuur aan deze kruidenroomkaas met verse kruiden. De structuur van deze roomkaas is namelijk een stuk steviger dan vaak de goedkopere varianten…..en nee….ik krijg hiervoor niet betaald (was het maar waar) Nu kan ik natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, dus uiteraard geen probleem als je een goedkopere variant gebruikt. Zorg er dan alleen wel voor dat je het vocht wat in het bakje zit als je de verpakking openmaakt even afgiet. Anders wordt het allemaal te drassig en dat wil je niet.
kruidenroomkaas met verse kruiden
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/wortelsoep-met-kip-kruidig-en-pittig/” target=_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/turks-brood-gevuld-met-pittig-gehakt/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-pittige-pindasaus/” target=_blank]