Wij zijn momenteel echt helemaal verzot op geroosterde groenten uit de oven. Deze pasta met geroosterde groenten en chorizo maakte ik pasgeleden en wat hebben wij gesmuld. Het werd een super smaakvolle pasta die ook nog eens ontzettend gezond is. In eerste instantie wilde ik het gerecht helemaal vegetarisch maken, dus zonder de chorizo. Echter had ik nog een stuk chorizo liggen die eigenlijk wel op moest. Het is natuurlijk ook zonde om eten weg te gooien. Daarom besloot ik om toch nog stukjes chorizo erbij te doen. Geen verkeerde keuze was dat! De chorizo wordt lekker krokant in de oven en geeft natuurlijk ook ontzettend veel smaak.
Welke groente je voor dit gerecht gebruikt maakt niet heel erg veel uit. Gebruik vooral groenten die jijzelf lekker vindt. Ik gebruikte aubergine, courgette, champignons, cherrytomaten, rode uien en paprika. De aubergine heb ik wel geschild. Zowel Beaudine als Amaranthe vinden namelijk het velletje van de aubergine niet zo heel erg lekker. Op deze manier eten ze gelukkig wel aubergine.
TIP: wil je deze pasta liever wel vegetarisch eten? Laat dan de chorizo achterwege of gebruik vegetarische spekreepjes.
recept pasta met geroosterde groenten en chorizo
Pasta met gegrilde groenten en chorizo
Equipment
- grote ovenschotel of braadslede
Ingrediënten
- 500 gram cherrytomaten gehalveerd
- 2 rode uien grof gesneden
- 5 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 1 courgette in dunne halve plakjes gesneden (of blokjes)
- 1 paprika in dunne reepjes gesneden
- 250 gram champignons in partjes gesneden
- 125 gram chorizo ontveld en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf pul biber of chilivlokken
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- verse basilicum optioneel
- mozzarella optioneel
- 350 gram pasta naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng alle groenten en de chorizo met de extra vierge olijfolie, peper, zout, knoflook, uien, gedroogde Italiaanse kruiden, pul biber en balsamicoazijn in een grote braadslede of ovenschaal. Bak de groenten in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
- Kook 10 minuten voordat de gegrilde groenten klaar zijn de pasta. Meng de pasta met de gegrilde groenten of serveer het los. Bestrooi de pasta eventueel met wat gescheurde mozzarella en basilicum.
- TIP: het vocht wat in de ovenschaal zit, is erg lekker om als "saus/dressing" over de pasta te gebruiken. TIP: besprenkel de pasta vlak voor serveren eventueel nog met een beetje extra vierge olijfolie.
geroosterde groenten met pasta
In plaats van gewone pasta gebruikte ik dit keer volkoren pasta van het merk La Molisana. Deze pasta kregen wij pasgeleden opgestuurd om te testen en wat ons betreft gaan wij deze pasta nog veel vaker eten. Soms kan volkoren pasta nogal overheersend zijn van smaak en van structuur maar deze pasta is juist zacht van smaak en totaal niet overheersend. Zo proef je dus niet alleen maar pasta maar ook je groenten en/of saus. Deze pasta met geroosterde groenten en chorizo is trouwens ook erg lekker om als koude pastasalade te eten. Kom maar op met de zomer!
TIP: wij aten de pasta met mozzarella. Het contrast van de warme pasta en gegrilde groenten en het koude van de stukjes mozzarella is echt heel erg lekker. Sommige stukjes mozzarella gaan ook smelten door je pasta…mmmmmm zeker een aanrader.
andere lekkere pasta recepten:
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
PASTA MET BOURSIN EN SPEKJES:
SPAGHETTI IN PITTIGE TOMATENSAUS MET GEHAKT:
PENNE ALL’ARRABIATA OFWEL BOZE PENNE:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken