tomatensoep met geroosterde groenten

Totale breidingstijd 1 uur
tomatensoep met geroosterde groenten

Tomatensoep met geroosterde tomaten. Een heerlijk soep die super gezond is en ontzettend snel en simpel klaar te maken is.

Er gaat toch niets boven een pan zelfgemaakte tomatensoep. Deze tomatensoep met Italiaans geroosterde groenten is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik had de groenten namelijk klaargemaakt om een focaccia mee te beleggen en ik had iets teveel over. Er stond al een pan tomatensoep op het vuur te pruttelen en ik heb, omdat het zonde is om eten te verspillen, de groenten bij de tomatensoep gedaan. Dit was zo ontzettend lekker dat ik daarom pas geleden expres een grote pan soep heb gemaakt met dus diezelfde geroosterde groenten. 

Eet jij ook zo graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: tomatensoep met oregano, tomatensoep van snoeptomaatjes of maak eens een romige tomatensoep klaar.

Recept tomatensoep met geroosterde groenten

tomatensoep met geroosterde groenten

Beoordeling
van de 5
tomatensoep met geroosterde groenten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
1 grote pan

Ingrediënten

  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 500 milliliter gekookt water
  • 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • snuf peper en zout

geroosterde groenten

  • 1 courgette in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 bakje kastanje champignons in partjes gesneden
  • 2 puntpaprika’s in reepjes gesneden (zaadjes en zaadlijsten wel verwijderen)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 grote rode ui gepeld en in grove stukken gesneden
  • snufje chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook gerapst

Instructies

  • Begin met het maken van de geroosterde groenten: Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakplaat in met een beetje olie. Meng 6 eetlepels olie met 1 tl kerriepoeder, 2 tl paprikapoeder, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, snufje peper en zout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Meng de gesneden rode ui, paprika, courgette en champignons met het olie mengsel. Leg de groenten op de bakplaat en rooster deze in 20-25 minuten.
  • Maak ondertussen alvast de tomatensoep: Fruit de uien in een pan aan met een snufje peper, zout en een 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg de knoflook, sambal en bruine suiker toe en bak kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes erbij en bak ook weer kort mee. Voeg dan de blikjes tomatenblokjes toe en 500 milliliter gekookt water. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur staan.
  • Als de geroosterde groenten klaar zijn laat deze dan iets afkoelen en voeg deze daarna toe aan de tomatensoep. Hoe langer de soep kan pruttelen hoe lekkerder deze wordt.

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

Zelf tomatensoep maken

Het recept van deze tomatensoep is helemaal vegetarisch omdat ik er geen vlees in gebruikt heb. Uiteraard kan je ook gehaktballetjes of kip toevoegen. Ga dus gerust zelf een beetje experimenteren met het recept. Als het aan Beaudine ligt dan staat deze soep voortaan iedere vrijdagavond op het menu. Vinden wij helemaal niet erg want daardoor eet ze lekker veel groenten. 

tomatensoep met geroosterde groenten
Er gaat zeker in het najaar en winter niets boven een pan zelfgemaakte soep. Voordeel van deze tomatensoep met geroosterde groenten is dat kinderen op een ontzettend lekkere manier een hoop groenten eten. Beaudine mist geen vlees in deze soep maar Amaranthe eet deze soep het liefst toch met balletjes. Daarom maak ik hem de ene keer zonder vlees en de andere keer met vlees.
tomatensoep met geroosterde groenten
Deze tomatensoep met geroosterde groenten is super lekker met bijvoorbeeld zelfgemaakte focaccia.

Het lekkerste & het beste

bloemkoolsoep met kerrie, geserveerd met room en peterselie

Bloemkoolsoep met kerrie: romig basisrecept

Een romige bloemkoolsoep is wat mij betreft altijd een goed idee, en dit bloemkoolsoep recept met kerrie maken Jan Willem

komkommer salade met feta wordt opgeschept met een vork uit groene schaal

Komkommer salade met feta – fris van smaak én snel klaar

Deze komkommer salade met feta is lekker fris en kruidig van smaak. Binnen 5 minuten maak je deze salade al

kip stroganof met paprika en champignons geserveerd met rijst op rond bord

kip stroganoff met rijst – romige saus met paprika en champignons

Kip stroganoff met rijst is een romig en kruidig gerecht met kip, paprika en champignons in een zelfgemaakte saus van

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋