Tomatensoep met geroosterde tomaten. Een heerlijk soep die super gezond is en ontzettend snel en simpel klaar te maken is.
Er gaat toch niets boven een pan zelfgemaakte tomatensoep. Deze tomatensoep met Italiaans geroosterde groenten is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik had de groenten namelijk klaargemaakt om een focaccia mee te beleggen en ik had iets teveel over. Er stond al een pan tomatensoep op het vuur te pruttelen en ik heb, omdat het zonde is om eten te verspillen, de groenten bij de tomatensoep gedaan. Dit was zo ontzettend lekker dat ik daarom pas geleden expres een grote pan soep heb gemaakt met dus diezelfde geroosterde groenten.
Eet jij ook zo graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: tomatensoep met oregano, tomatensoep van snoeptomaatjes of maak eens een romige tomatensoep klaar.
Recept tomatensoep met geroosterde groenten

tomatensoep met geroosterde groenten
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 2 grote uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 500 milliliter gekookt water
- 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- snuf peper en zout
geroosterde groenten
- 1 courgette in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 1 bakje kastanje champignons in partjes gesneden
- 2 puntpaprika’s in reepjes gesneden (zaadjes en zaadlijsten wel verwijderen)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- snuf peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 grote rode ui gepeld en in grove stukken gesneden
- snufje chilivlokken
- 2 teentjes knoflook gerapst
Instructies
- Begin met het maken van de geroosterde groenten: Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakplaat in met een beetje olie. Meng 6 eetlepels olie met 1 tl kerriepoeder, 2 tl paprikapoeder, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, snufje peper en zout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Meng de gesneden rode ui, paprika, courgette en champignons met het olie mengsel. Leg de groenten op de bakplaat en rooster deze in 20-25 minuten.
- Maak ondertussen alvast de tomatensoep: Fruit de uien in een pan aan met een snufje peper, zout en een 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg de knoflook, sambal en bruine suiker toe en bak kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes erbij en bak ook weer kort mee. Voeg dan de blikjes tomatenblokjes toe en 500 milliliter gekookt water. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur staan.
- Als de geroosterde groenten klaar zijn laat deze dan iets afkoelen en voeg deze daarna toe aan de tomatensoep. Hoe langer de soep kan pruttelen hoe lekkerder deze wordt.
Zelf tomatensoep maken
Het recept van deze tomatensoep is helemaal vegetarisch omdat ik er geen vlees in gebruikt heb. Uiteraard kan je ook gehaktballetjes of kip toevoegen. Ga dus gerust zelf een beetje experimenteren met het recept. Als het aan Beaudine ligt dan staat deze soep voortaan iedere vrijdagavond op het menu. Vinden wij helemaal niet erg want daardoor eet ze lekker veel groenten.


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.