9 lekkere soep recepten

9 lekkere soep recepten

9 lekkere soep recepten. Een soep eten is altijd lekker, nooit moeilijk om te maken en je kan ontzettend veel variëren qua smaken.

Ik heb daarom 9 lekkere soep recepten in een overzicht gezet. Zoals een romige bloemkoolsoep, een tomatensoep met pindakaas (ja…je leest het goed), een Chinese tomatensoep en nog veel meer lekkere soep recepten.

Romige bloemkoolsoep met kerrie

bloemkoolsoep met kerrie basisrecept

Deze romige bloemkoolsoep met kerrie is van zichzelf al super smaakvol maar met een aantal lekkere tips kan je de soep nóg lekkerder maken.

Ga naar het recept van de romige bloemkoolsoep met kerrie:

Chinese tomatensoep met kip

Chinese tomatensoep met kip

Wanneer wij vroeger Chinees gingen afhalen wilde ik altijd Chinese tomatensoep. Nog steeds is deze Chinese tomatensoep één van mijn persoonlijke favorieten. Heerlijk met extra veel kip.

Ga naar het recept van de Chinese tomatensoep:

Pompoensoep met wortel en rode curry

pompoensoep met wortel en rode curry

Deze pompoensoep met wortel en rode curry is echt een gezond smaakbommetje. De rode curry geeft deze soep een heerlijke intense smaak. Je kunt de rode curry zelf maken maar ik gebruik gewoon kant en klare rode curry.

Ga naar het recept van de pompoensoep met wortel en rode curry:

Currysoep met kip en Thaise groenten

currysoep met kip en Thaise groenten

Nog een currysoep maar dan wel totaal anders dan bovenstaande pompoensoep. Deze currysoep maak je namelijk met gewone kerriepoeder als met kerrie masala. Uiteraard gaan er nog veel meer smaakvolle ingrediënten door de soep.

Ga naar het recept van de currysoep met kip en Thaise groenten:

Pompoensoep met tomaat en paprika

kruidige pompoensoep met tomaat en paprika

Kan jij wel een flinke vitamineboost gebruiken? Dan moet je zeker deze pompoensoep met tomaat en paprika maken.

Ga naar het recept van de pompoensoep met tomaat en paprika:

Romige aardappel-preisoep

romige aardappel preisoep

Deze romige aardappel-preisoep is goed vullend en je eet op een hele simpele manier ongemerkt een hoop groenten. Serveer er eventueel een zelfgemaakte kaas-uienbrood bij.

Ga naar het recept van de romige aardappel-preisoep:

Tomatensoep met pindakaas en kip

9 simpele en lekkere tomatensoep recepten

Een beetje vreemd maar wel ontzettend lekker! Deze “Indonesische tomatensoep” bevat namelijk pindakaas. Een combinatie die je misschien niet snel zal verwachten maar die echt verrassend lekker is.

Ga naar het recept van de tomatensoep met pindakaas en kip:

Soep met courgette en tomaat

9 lekkere soep recepten

Deze soep kan je eventueel pureren of je eet de soep met de stukjes courgette en tomaat. Het is allebei lekker. De soep is heerlijk kruidig en kan met een half uurtje op tafel staan. 

Ga naar het recept van de soep met courgette en tomaat:

Soep van aspergeschillen

soep van aspergeschillen met een roux maken

Ik kan niet wachten tot het aspergeseizoen weer gaat beginnen. Dan kan ik namelijk weer deze verrukkelijke romige soep maken. Gooi voortaan je aspergeschillen dus niet weg maar maak dan deze soep.

Ga naar het recept van de soep met aspergeschillen:

9 lekkere soep recepten

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.