Soep van aspergeschillen maken: super lekker

Soep van aspergeschillen maken: super lekker
Deel met je vrienden:

Gooi de schillen van je asperges niet weg! Je kan namelijk een ontzettend lekkere soep van aspergeschillen maken. Behalve dat een soep van aspergeschillen ontzettend lekker is, is het ook echt een fluitje van een cent om te maken. Ik maak graag een romige variant. Doorvoor meng ik de bouillon van de asperges met een roux. Beaudine vond de gezeefde bouillon overigens ook al ontzettend lekker. Nadeel alleen van de ongebonden soep is dat de soep er niet heel smakelijk uitziet. Het maken van een roux is overigens ook echt super simpel. Als je stap voor stap werkt, dan kan het echt niet mislukken. Laat dit je dus niet afschrikken.

Uiteraard kan een klein pitje ook niet ontbreken in de Familie over de Kook variant. Daarom is onze aspergesoep niet alleen romig maar heeft het ook een beetje pit. Uiteraard valt de hoeveelheid pit wel geheel naar eigen smaak aan te passen.

recept soep van aspergeschillen

romige soep van aspergeschillen

soep van aspergeschillen

romige aspergesoep gemaakt van aspergeschillen
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: asperge, aspergeschillen, soep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 8 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • aspergeschillen over van ongeveer 1,5 kilo asperges
  • 1,5 liter gekookt water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 uien in dunne halve ringen gesneden
  • snufje chili vlokken of pul biber
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper of zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 milliliter witte wijn
  • klontje roomboter
  • peterselie fijngehakt

ROUX

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem

Instructies

  • Verhit een klontje roomboter in een soep of stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, snufje chili vlokken, peper, zout en suiker tot de uien mooi zacht zijn. Zet het vuur hoger, voeg de schillen van de asperges toe samen met de witte wijn. Laat het vocht iets inkoken. Voeg vervolgens 1,5 liter gekookt water toe en verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij. Zet het vuur lager en laat de "soep" nu 20 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat de soep een nachtjes staan.
  • Pureer de volgende dag de soep. Giet de soep beetje voor beetje door een fijne zeef in een andere pan of mengkom. Gebruik de achterkant van een lepel om de soep door de zeef te zeven. (gooi het prutje weg…die heb je nu niet meer nodig)
  • Verhit in de soeppan die nu leeg is 50 gram roomboter en voeg als de boter gesmolten is beetje bij beetje de bloem toe. Blijf 1-2 minuten met een houten pollepel roeren, zo kan de bloem garen. Giet vervolgens beetje bij beetje de asperge bouillon toe en blijf ook roeren. (dit kan eventueel met een garde…zo is de kans op klontjes het kleinst)
  • Breng indien nodig de soep op smaak met een snufje peper en/of zout.

asperge soep

romige soep van aspergeschillen

Een heerlijke romige aspergesoep die zo eigenlijk al ontzettend lekker is. Je kan deze soep natuurlijk met de lunch eten maar kan ook prima als avondmaaltijd met een stokbroodje en zelfgemaakte bieslookroomkaas. Wil je een meer gevulde soep? Voeg dan eventueel een beetje gerookte zalm of hamblokjes toe.

Ook lekkere soepen zijn: Chinese tomatensoep met kip, tomatensoep van geroosterde tomaten met kip of de Thaise kippensoep met noedels

soep van aspergeschillen met een roux maken

Het oog wilt natuurlijk ook wat. Bestrooi eventueel vlak voor serveren de soep met een beetje fijngehakte peterselie. Voor wat pit is het ook lekker om nog een snufje chilivlokken erin te doen. Beaudine vond de gefrituurde asperges (die komen deze week ook online) niet zo lekker maar gelukkig deze soep wel.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.