5 recepten met penne

5 recepten met penne

5 recepten met penne. Een pasta avondmaaltijd is altijd erg lekker. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken om met penne aan de slag te gaan in de keuken? Dan hoop ik dat dit overzicht met 5 heerlijke recepten je een beetje inspiratie kan geven.

5 recepten met penne

5 recepten met penne

Nu is dit wel een overzicht waarbij ik de pasta’s maak met penne maar uiteraard kan je de penne ook vervangen voor een andere pastasoort. Denk bijvoorbeeld aan macaroni, spaghetti, fusilli of rigatoni.

Zelf gebruik ik altijd normale penne maar wil je de recepten gezonder eten gebruik dan volkoren penne. Helaas vinden allebei onze kinderen volkoren pasta nog steeds niet heel erg lekker.

Penne all’arrabiata

penne all'arrabiata

Deze penne all’arrabiata is echt ontzettend simpel om te maken. Ik heb dit recept ooit eens gekregen van onze inmiddels ex zwager. Hij is van Italiaanse afkomst. Het is een redelijk pittige pasta.

Penne All’arrabiata betekend boze penne. Dit omdat je tijdens het eten het steeds heter zou moeten krijgen en dus steeds roder zal worden πŸ™‚

Nu is de hoeveelheid pit wel echt afhankelijk van de pit van de rode peper. Dit verschilt soms echt heel veel. Proef dus eerst eventjes je rode peper zodat je weet hoe pittig hij is.

Ga naar het recept van de penne all’arrabiata:

Pastasalade met pesto en gegrilde kip

pastasalade met pesto en gegrilde kip

Deze pastasalade met pesto en gegrilde kip kan je zowel warm, lauwwarm als koud eten. In de zomer eten wij hem altijd koud maar in de winter kies ik er vaak voor om het juist warm te eten. De sla meng ik er dan alleen niet doorheen maar serveer ik er apart bij.

TIP: vervang de groene pesto eens voor rode pesto. Zo krijgt het recept een heel andere smaak en kan je op die manier afwisselen.

Ga naar het recept van de pastasalade met pesto en gegrilde kip:

Volkoren pastasalade met penne en avocado

volkoren pastasalade met spek en avocado

Ondanks dat de kinderen volkoren pasta niet zo heel erg lekker vinden probeer ik het wel regelmatig voor te schotelen πŸ™‚ Ook deze volkoren pastasalade kan je zowel lauwwarm als koud eten.

Naast avocado gaat er door de salade ook tomaat en krokant gebakken spek. Voor extra bite maak ik er zelfgemaakte pittige broodcroutons bij.

TIP: ben jij ook geen liefhebber van volkoren pasta? Gebruik dan uiteraard gewoon normale penne.

Ga naar het recept van de volkoren pastasalade met penne en avocado:

pasta ovenschotel met spinazie en kip

pasta ovenschotel met spinazie en kip

Aan de foto kan je denk ik wel zien dat deze pasta ovenschotel met spinazie en kip al een tijdje op Familie over de Kook staat. Ondanks dat het niet de mooiste foto is, is de ovenschotel wel erg lekker.

Ik gebruik voor de ovenschotel het liefst extra belegen kaas. Je zou dit ook kunnen vervangen voor Pecorino of Parmezaanse kaas. Lust je graag blauwe kaas? Dan zou je eventueel ook wat stukje blauwe kaas kunnen toevoegen.

TIP: vervang de bosui eens voor verse basilicum.

Ga naar het recept van de pasta ovenschotel met spinazie en kip:

Penne met salami in kruidige tomatensaus

penne met salami in kruidige tomatensaus

Deze penne met salami in kruidige tomatensaus is momenteel een absolute favoriet thuis. Dit vind ik totaal niet erg! Deze pasta avondmaaltijd is namelijk ontzettend snel en simpel te maken.

TIP: vervang de salami eens voor chorzio of stukjes verse saucijs.

Ga naar het recept van de penne met salami in kruidige tomatensaus:

5 recepten met penne

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken