pasta ovenschotel met spinazie en kip

pasta ovenschotel met spinazie en kip
Deel met je vrienden:

Ik kreeg pas geleden de vraag hoe het komt dat wij zo “slank” blijven met alles wat we eten. Deze pasta ovenschotel met spinazie en kip zou bijvoorbeeld caloriearm kunnen zijn maar ja, een beetje (lees: veel) kaas, maakt het natuurlijk wel allemaal veel lekkerder. Dat Jan Willem zo slank blijft is niet zo gek, hij sport best wel veel….normaal gesproken dan. Nu ik dit zo opschrijf besef ik me dat hij steeds vaker ook smoezen heeft om niet te gaan sporten hahaha. Ik heb echt jaaaaaaaaren niets aan sport gedaan. Maar…..sinds een klein maandje ga ik samen met een vriendin iedere woensdagochtend trouw naar Zumba. Super leuk om te doen, een beetje schudden met je billen. (grapje) Daarbij lopen wij veel met onze hond Boyd. Als je dus zorgt voor regelmatige beweging, dan kan je best veel eten zonder aan te komen. Ga na het eten van deze heerlijke ovenschotel dus een frisse neus buiten halen, dan kan je lekker veel geraspte kaas gebruiken 😉 

recept pasta ovenschotel met spinazie en kip

pasta ovenschotel met spinazie en kip

3.58 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 300 gram spinazie
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • 1 ui fijngenipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 bakje (250gr ) kastanje champignons
  • 65 gram pijnboompitten
  • 300 gram penne
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1/2 bol mozzarella
  • snufje peper en zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi de gesneden kip met peper, zout, 1 tl chilipoeder en 1 tl kerriepoeder. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien (niet te bosui), de knoflook, paprika en champignons toe. Voeg als de champignons bruin beginnen te kleuren de spinazie toe en laat deze iets slinken. Voeg dan de kruidenroomkaas toe en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en/of zout. Voeg de gekookte penne toe en roer deze door de saus. Vet een ovenschaal in en doe hierin de penne. Bestrooi met de bosui, geraspte kaas, en scheur de mozzarella eroverheen. Bak 10-15 minuten in de oven.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin. Bestrooi als de pasta ovenschotel klaar is met de pijnboompitten.

 

Och, dit was me toch een partij lekker. Doe je nu wel aan de lijn gebruik dan geen of minder kaas. Serveer er dan ook maar geen witbrood gedoopt in olijfolie extra vierge bij 😉

 

De volgende recepten vind je misschien ook lekker