Vegetarische stoof met sperziebonen en aardappel. Een kruidige stoof die je zintuigen laat prikken. Dat klinkt goed en als een echte sales verkoopster toch? Alleen dit keer verkoop ik geen product maar een recept 😉 Want echt, deze stoof moet je gewoon een keertje maken.
Thuis zorgde dit gerecht met sperziebonen en aardappel voor nogal wat verwarring. Het gerecht lijkt namelijk op het eerste gezicht op roti. Nu is roti officieel de “pannenkoek” / platbrood maar ik denk dat iedereen wel snapt wat ik bedoel met roti.
Deze stoof met aardappelen en sperziebonen smaakt echter toch wel anders. Nu is ook deze vega stoof wel ook echt een smaakbommetje. Wij eten dit gerecht graag met een frisse yoghurt dip, geschaafde amandelen en een gekookt eitje.
Soms maak ik er ook Naan bij maar dit keer koos ik voor kant en klare volkoren pita’s. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik en de kinderen vaak genoeg hebben aan het gerecht zonder brood erbij.
Deze vegetarische stoof is een gerecht wat je redelijk op gevoel moet maken. Iedere aardappel is namelijk anders en kan dus een andere kooktijd hebben. Check regelmatig de gaarheid van de aardappelen en sperziebonen.
Het gerecht is lekkerder als de aardappelen en sperziebonen goed gaar zijn en liever niet beetgaar. Schroom er ook niet voor om het gerecht al een dag eerder te bereiden. Hoe langer de smaken kunnen intrekken hoe lekkerder eigenlijk.
BEWAAR ONDERSTAANDE AFBEELDING OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA
Recept vegetarische stoof met sperziebonen en aardappel
Vegetarische stoof met sperziebonen en aardappel
Equipment
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden van ongeveer 3 cm bij 3 cm gesneden
- 250 gram sperziebonen ik gebruik diepvries sperziebonen
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt (=ongeveer 1 el)
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- 4 trostomaten in stukjes gesneden
- 2 maggiblokjes van die vierkante ouderwetse blokjes
- 2 theelepels garam masala flinke theelepels
- 2 theelepels kerriepoeder flinke theelepels
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 400 milliliter water
- zonnebloemolie
- handje verse koriander fijngehakt
- handje geschaafde amandelen
Instructies
- Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien met de knoflook en gember kort op middelhoog vuur. Voeg de garam masala, komijnpoeder, pul biber, kurkuma, kerriepoeder en een flinke snuf peper en zout toe. Bak kort mee. Voeg de aardappelen toe en bak ook weer kort mee.
- Voeg de tomaat samen met 400 milliliter water toe en leg de 2 vierkante maggiblokjes erbij. Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Prik in de aardappel om te checken of deze redelijk gaar is. Mocht dit niet het geval zijn kook dan nog even door. Voeg als de aardappelen redelijk gaar zijn de sperziebonen toe en laat afgedekt nog 5 à 7 minuten zachtjes doorkoken.
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de geschaafde amandelen goudbruin. Serveer de stoof met de geschaafde amandelen en de verse koriander.
- Wij eten graag nog een frisse yoghurtdip bij deze stoof en soms nog extra Naan of pita.
- TIP: wil je dit gerecht liever vegan eten? Gebruik dan een plantaardige yoghurt en gebruik uiteraard geen ei.
Vegetarische stoof sperziebonen en aardappel
Wij zijn gek op verse koriander maar mocht jij dit niet lekker vinden dan kun je dit eventueel ook vervangen voor platte peterselie.
O ja! Denk jij echt niet zonder vlees te kunnen? Dan kun je ook stukjes kip mee laten stoven.
Andere lekkere vegetarische recepten
- Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
ROMIGE RIJST OVENSCHOTEL MET BROCCOLI EN PREI
AUBERGINE BURGER MET PITTIGE SALSA
LASAGNE MET AUBERGINE EN SPINAZIE
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken