Aubergine stoof met kip en aardappel

Aubergine stoof met kip en aardappel

Deze Aubergine stoof met kip en aardappel maak je allemaal heel simpel in 1 pan klaar. Je zou deze stoof eventueel als complete avondmaaltijd kunnen eten. Wil je het iets uitbreiden, serveer er dan een simpele salade bij. Ook erg lekker is om bij de aubergine stoof Naan te serveren. Helemaal in combinatie met een frisse yoghurtdip en lekker veel verse koriander. Of als je geen koriander lust, kan je ook platte peterselie gebruiken.

Door de aubergine vanaf het begin mee te stoven, wordt de aubergine heerlijk zacht. Zelfs de kinderen hebben de aubergine goed meegegeten. Vaak vinden zij het “velletje” te hard maar nu is deze ook mooi zacht geworden.

recept aubergine stoof met kip en aardappel

recepten met aubergine

aubergine stoof met kip en aardappel

Geniet van een heerlijke kruidige stoof en probeer deze aubergine stoof met kip en aardappel.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 350 gram Kippendijen in stukken gesneden
  • 2 stuks aubergine in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden
  • 3 stuks trostomaten in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 500 gram iets kruimige aardappelen geschild en in blokjes van 3 bij 3 cm gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 jalapeno fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 milliliter water
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel gedroogd korianderblad
  • 1 blikje (350gram) kikkererwten
  • olie en roomboter

Instructies

  • Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit in een grote stoof of hapjespan een klontje roomboter en een scheutje olie. Bak de kip rondom goudbruin aan en haal uit de pan.
  • Fruit in het overbleven vet de uien met rode peper en jalapeño. Voeg de knoflook, garam masala, kurkuma, paprikapoeder en komijnpoeder toe.
    Bak dit 30 sec. mee. Vervolgens voeg je de tomaten, aubergine, aardappels, kikkererwten (inclusief vocht) en kip toe.
    Meng alles goed door elkaar en voeg 300 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 30-40 minuten zachtjes koken.
    Het gerecht is klaar als de aardappelen gaar zijn. (het kan dus zijn dat het bij jou iets langers duurt).
  • Mocht de saus te dun zijn, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 eetlepel maïzena met een klein scheutje koud water. Voeg dit aan het gerecht toe en kook even kort mee.
  • Serveer eventueel met rijst, naan of een salade. Lekker met een frisse yoghurtdip en fijngehakte koriander. TIP: een dag na het bereiden is het gerecht eigenlijk op zijn lekkerst.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: wij eten zelf nog vrij vaak vlees, al is dit wel echt minder dan een paar jaar geleden. Deze stoof zou je ook echter prima geheel vegetarisch kunnen maken. Vervang dan de kip voor extra groenten. Lekker in de stoof is bijvoorbeeld, paprika, champignons, courgette maar ook extra bonen. Er zitten al kikkererwten in maar extra kidneybonen erbij zijn ook erg lekker.

stoofschotel met aubergine

In deze aubergine stoof zitten allemaal heerlijke specerijen. Ieder hap is spannend. Ben jij net zoals liefhebber van pittig eten? Bestrooi de stoof dan nog met een beetje vers gehakte rode peper.

Wat wij erg lekker vinden bij deze aubergine stoof, is om vers gebakken Naan erbij te serveren. Je Naan dient dan (net zoals in India) als je bestek. Voor een beetje extra frisheid kan je ook wat verse citroensap eroverheen sprenkelen.

De aubergine en zijn veelzijdigheid

  • Aubergine is enorm vezelrijk 
  • Het bevat een hoop vitamines en mineralen zoals magnesium en foliumzuur.
  • De groente is enorm veelzijdig. Je kan de aubergine namelijk grillen, stoven en bakken, vullen en pureren.
  • Je kan de aubergine prima als vleesvervanger gebruiken door zijn vlezige structuur.
  • Ben je op dieet? Dan is de aubergine helemaal ideaal, hij bevat namelijk maar 20 kcal per 100 gram
  • Hij is vet-, koolhydraat- en glutenvrij.
  • Bewaar de aubergine niet in de koelkast maar op kamertemperatuur. 

Andere lekkere recepten met aubergine

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-lasagne-met-aubergine-en-spinazie/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/brioche-met-aubergine-chutney-en-gepocheerd-ei/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aubergine-burger-met-pittige-salsa/” target=_blank”]

Dit artikel is in samenwerking www.aubergine.nl. Door dit soort samenwerkingen kunnen wij jou op Familie over de Kook blijvend laten genieten van allemaal lekkere recepten.