Pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek. Een heerlijke verwarmende avondmaaltijd die super simpel klaar te maken is.
Dat wij van pittig eten houden kan je vast en zeker niet ontgaan zijn. Deze pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek geeft je een beetje warmte tijdens de gure winterdagen. Beaudine die normaal geen sperziebonen lust heeft nu haar bord helemaal leeggegeten en zat zelfs uit de ovenschaal de laatste restjes te pikken. Bingo! Voortaan moet ik dus sperziebonen met spek klaarmaken. Nu wordt toch ook alles lekkerder met spek 😉
Eet jij ook graag een maaltijd met sperziebonen? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: sperziebonen stamppot met sticky kip, sperziebonen stamppot met rookworst of maak eens vegetarische stoof met sperziebonen en aardappel klaar.
Recept aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek
ovenschotel met aardappel, sperziebonen en spek
Ingrediënten
- 850 gram iets kruimige aardappelen in stukken gesneden
- 450 gram sperziebonen diepvries
- 1 rode peper fijngesneden
- 3 cm verse gember geschild en geraspt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 flinke theelepel paprikapoeder
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels gedroogde tijm
- scheutje olie
- klontje roomboter optioneel
- 125 gram gerookte spekblokjes optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in.
- Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de uien met de knoflook, rode peper, gember, paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, gedroogde tijm, peper, zout en de spekblokjes. Voeg als de uien glazig zijn de bevroren sperziebonen toe en bak deze tot ze beetgaar zijn. Dit duurde bij mij met de deksel op de pan ongeveer 4 minuten.
- Giet de aardappelen af en bak deze kort mee. Schep daarna alles in een ovenschaal en bak nog ongeveer 15 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn geworden. TIP: Leg eventueel nog wat klontjes roomboter erbij voordat de schaal in de oven gaat. TIP: Ook lekker is om nog een beetje geraspte kaas toe te voegen voordat je de ovenschotel afbakt.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.