pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek

pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek

Pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek. Een heerlijke verwarmende avondmaaltijd die super simpel klaar te maken is.

Dat wij van pittig eten houden kan je vast en zeker niet ontgaan zijn. Deze pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek geeft je een beetje warmte tijdens de gure winterdagen. Beaudine die normaal geen sperziebonen lust heeft nu haar bord helemaal leeggegeten en zat zelfs uit de ovenschaal de laatste restjes te pikken. Bingo! Voortaan moet ik dus sperziebonen met spek klaarmaken. Nu wordt toch ook alles lekkerder met spek 😉

Eet jij ook graag een maaltijd met sperziebonen? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: sperziebonen stamppot met sticky kip, sperziebonen stamppot met rookworst of maak eens vegetarische stoof met sperziebonen en aardappel klaar.

Recept aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek

pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek

ovenschotel met aardappel, sperziebonen en spek

Heb je weinig tijd maar wil je wel een voedzame avondmaaltijd op tafel zetten? Maak dan een keertje deze ovenschotel met aardappel en sperziebonen klaar.
3.91 van 22 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardappel, ovenschotel, sperziebonen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 850 gram iets kruimige aardappelen in stukken gesneden
  • 450 gram sperziebonen diepvries
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 3 cm verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • scheutje olie
  • klontje roomboter optioneel
  • 125 gram gerookte spekblokjes optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in.
  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de uien met de knoflook, rode peper, gember, paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, gedroogde tijm, peper, zout en de spekblokjes. Voeg als de uien glazig zijn de bevroren sperziebonen toe en bak deze tot ze beetgaar zijn. Dit duurde bij mij met de deksel op de pan ongeveer 4 minuten.
  • Giet de aardappelen af en bak deze kort mee. Schep daarna alles in een ovenschaal en bak nog ongeveer 15 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn geworden.
    TIP: Leg eventueel nog wat klontjes roomboter erbij voordat de schaal in de oven gaat.
    TIP: Ook lekker is om nog een beetje geraspte kaas toe te voegen voordat je de ovenschotel afbakt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek
Deze aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek is lekker pittig door de rode peper en chilipoeder. Mocht je niet van pittig houden, halveer dan de hoeveelheden.
pittige aardappel ovenschotel met sperziebonen en spek
Ik had nog speklapjes in de vriezer maar de ovenschotel kan prima zonder extra vlees gegeten worden.